Министърът на здравеопазването на Турция, Фахреттин Коджа, обяви нови стъпки,

...
Министърът на здравеопазването на Турция, Фахреттин Коджа, обяви нови стъпки,
Коментари Харесай

В болниците в цяла Турция ще бъдат инсталирани системи за сигурност

Министърът на опазването на здравето на Турция, Фахреттин Коджа, разгласи нови стъпки, които ще се подхващат за сигурността на здравните заведения, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Коджа заяви нощес в Туитър, че скоро в цялата страна ще бъдат конфигурирани системи за сигурност на входовете на лечебните заведения и поликлиниките, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трябва да се работи незабавно за увеличението на сигурността на нашите здравни заведения, като се стартира от входовете им, уточни министърът на опазването на здравето.

Изявлението на Коджа бе направено седмица след жестокото ликвидиране на уважавания турски кардиолог Екрем Каракая. Престъплението раздруса надълбоко турския народ на фона на засилващото се принуждение по отношение на лекарите в страната.

Според проверяващите главният претекст на нападателя за осъщественото е фактът, че майка му е умряла предишния месец, откакто била оперирана от доктор Каракая.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде обещание най-строги санкции за лицата, приложили принуждение по отношение на медиците.

Междувременно още тази заран на входовете на редица лечебни заведения в страната започнаха работи за монтирането на детектори за метали, осведоми ТРТ-Хабер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР