Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков с поредни обвинения срещу

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков с поредни обвинения срещу
Коментари Харесай

Рашков с поредни обвинения срещу ДПС и ГЕРБ

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков с следващи обвинявания против Движение за права и свободи и ГЕРБ. До дни от силовото ведомство ще разгласят данни коя партия какъв брой гласове се е пробвала да купи на изборите на 11 юли. По думите на Рашков най-вече били сигналите за ГЕРБ, следвани от Движение за права и свободи. А през вчерашния ден е бил арестуван мъж от Кирково поради напън в интерес на избрана партия, заяви Нова тв.

Като откровени неистини дефинира вътрешният министър Бойко Рашков изказванията на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, че погазвал конституционните права на техни симпатизанти. Думите на ръководителя на партията бяха изречени след регистрацията им ЦИК за вота на 14 ноември.

„ Как една политическа партия се грижи за правата и свободите на българските жители, притискайки ги да гласоподават тъкмо за нея? Чух изрази като " принуда ", " антидемократичност ", което е обвързвано с моето име. Няма да разреша името ми да бъде опетнявано от пехливан политици”, изясни Рашков.

За да потвърди думите си за търговия с гласове, в идващите дни силовият вицепремиер даде обещание да изнесе статистика коя партия какъв брой гласа се е пробвала да купи на изборите през юли.

„ Ние сме почнали следствие по близо 100 сходни производства и сме ги прецизирали по партии. На първо място е ГЕРБ. На второ място е „ Движението за права и свободи””, сподели още вътрешният министър.

Предшествениците на Рашков - Младен Маринов и Христо Терзийски, неглижирали сигналите против ГЕРБ и Движение за права и свободи,а се занимавали главно с дилъри в интерес на Васил Божков и Цветан Цветанов, твърди още отрасловият министър. В позиция до NOVA от ГЕРБ оповестиха, че единствената задача на Рашков била " да демонизира ГЕРБ”. Шести месец Рашков не е извадил нито едно доказателство за безбройните си лъжливи изказвания, пишат още от партията.

Министерството на вътрешните работи до месец април тази година е предприемало голям брой дейности, с цел да се предотвратят сходни закононарушения, съобщи вътрешният министър.

ОТ Движение за права и свободи не разясниха новите изказвания на Рашков. Въпреки информацията, че кметът на община Кирково звънял в локалната полиция, с цел да пита за какво е арестуван техен човек. Шинаси Сюлейман не беше открит за коментар.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР