Министърът на външните работи Сергей Лавров ще посети България през

...
Министърът на външните работи Сергей Лавров ще посети България през
Коментари Харесай

Сергей Лавров идва в България през април

Министърът на външните работи Сергей Лавров ще посети България през април. Това разгласи в интервю за Българска национална телевизия председателят на Групата за съдействие в горната камара на съветския парламент Василий Иконников. 

Руският сенатор Василий Иконников, който дефинира себе си като " изявен българофил ", не знае дали президентът Владимир Путин ще посети България, само че Сергей Лавров ще го направи през април. Министрите на външните работи в никакъв случай не идват просто ей по този начин да си пийнат по един чай или по една чаша вино или просто да поговорят с сътрудниците си. Със сигурност ще има нещо, счита той. 

" Много положителни са връзките сред двете страни. През последните две години изградихме доста положителни връзки на най-високо политическо равнище. На равнище президенти - Путин и Румен Радев, няколко пъти са се срещали и приказваха по телефона. Разбират се, чуват се един различен. Миналата година министър-председателят на Русия Медведев беше тук. И аз бях в състава на делегацията. Проведохме необятни договаряния. През юли ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева посети Москва. Седем години ръководител на Народно събрание не беше посещавал Москва. Много топло я приехме, тя произнесе тирада в Държавната дума и се срещна с премиера. Това приказва за обстоятелството, че съветската страна се отнася доста почтително към България и ние сме заинтересувани за това, да установим едни връзки, които да се уголемяват, взаимоизгодните ни контакти - също. Трябва да се разширят контактите и сред районите в двете страни. И в съветските, и в българските. Добри са връзките и сред общините ", прибавя Иконников.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР