Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви за повече лифтове

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви за повече лифтове
Коментари Харесай

Ангелкова иска лифтове не само в Пирин

Министърът на туризма Николина Ангелкова се разгласи за повече лифтове в зимните курорти. Тя акцентира, че ведомството й постоянно е подкрепяло построяването на кабинки, изключително втора такава в Банско.

"Винаги сме подкрепяли развиването на зимния и планинския туризъм и то целогодишно. За задачата би трябвало да има лифтове и в Боровец, Пампорово, Витоша ", добави Ангелкова. Тя счита, че тези уреди са най-екологичния метод за постигане до планините, само че би трябвало да бъдат построени напълно съгласно европейското и българското законодателство. ", изясни Ангелкова.

И тя като останалите си сътрудници от държавното управление е безапелационна, че съгласно новия организационен проект в естествения парк "Пирин " е разрешено застрояване единствено върху 2% от площта, а не върху 48% каквито пък са терзания на протестиращите екозащитници.

Министърът на туризма счита, че зимният сезон ще бъде доста сполучлив. По думите й ведомството си е сложило цел през 2018 година туристите у нас да наброят 10 милиона. Според Ангелкова България става все по-разпознаваема туристическа дестинация.

Министърката посочи, че ползата към летния сезон е засилен и 90% от хотелите пет звезди към този момент били резервирани.

"Вървим в посока за привличане на висок клас туристи, което се потвърждава и от статистиките - растежът на приходите изпреварва растежа на входящите туристи, и напълно разумно огромните вложители са привлечени от концепцията за създаване на нови обекти с 4 и 5 звезди по Черноморието и в огромните градове ", сподели Николина Ангелкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР