Министърът на отбраната Георги Панайотов от служебния кабинет на министър-председателя

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов от служебния кабинет на министър-председателя
Коментари Харесай

Приемственост и стабилност обеща служебният военен министър

Министърът на защитата Георги Панайотов от служебния кабинет на министър-председателя Стефан Янев встъпи в служба през днешния ден . На публична гала в зала " Тържествена " на Министерството на защитата досегашният министър Красимир Каракачанов, чийто четиригодишен мандат изтече, сдаде поста на министър Георги Панайотов и пожела сполучлива работа на него и на екипа му.

" Искам да пожелая на новия министър на защитата, на неговия екип и всички вас да работите със същия парещ ентусиазъм по тази причина да издигаме качествата на Българската войска и да усилваме нейните благоприятни условия. Армията и военнослужещите го заслужават ". Това сподели министър Красимир Каракачанов в словото си при сдаването на поста. Той благодари на висшето военно управление на Министерството на защитата за взаимната работа.

Министърът на защитата Георги Панайотов акцентира, че главната функционалност на служебното държавно управление е да провежда и организира предварителните парламентарни избори. " Живеем във времена на тектонични геополитически разбърквания. В такива времена армията би трябвало да бъде мощна. Защото мощна страна може да има единствено в случай че има мощна войска ", уточни той.

В момента се организират учения, предстоят и нови (както национални, по този начин и по линия на НАТО), следва Среща на върха на Северноатлантическия пакт, както и подготвянето на изтеглянето на българския контингент от Афганистан. Чака ни доста работа, въпреки и за малко време. Искам да изразя вяра, че с вашата поддръжка ще доведем до една постоянна среда на сигурност, тъй че България да посрещне умерено идните избори, а също по този начин да бъде един предсказуем и постоянен съдружник в границите на НАТО ", уточни още министър Панайотов.

По традиция новият министър на защитата Георги Панайотов получи от досегашния Красимир Каракачанов икона на Свети Георги , настойник на българското войнство. Той бе осведомен с управителния състав на Министерството на защитата и Българската войска и показа част от екипа си, който ще се добавя в идващите дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР