Министърът на околната среда и водите Нено Димов стана обект

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов стана обект
Коментари Харесай

Атакуваха Нено Димов в ЕП заради Пирин и мнението му, че глобалното затопляне е мит

Министърът на околната среда и водите Нено Димов стана обект на рецензии от евродепутати по време на чуване в отрасловата комисия в Европейския парламент.

Критиките към Димов бяха ориентирано основно към измененията в Плана за ръководство на Национален парк " Пирин " и вижданията на министъра, че световното стопляне е мит , заяви bTV.

 По едно бурканче с чист въздух от Пирин подариха на министрите и премиера
По едно бурканче с чист въздух от Пирин подариха на министрите и премиера

Да им остане за спомен и да описват на идващите генерации за горите на Пирин

Критика към екоминистъра насочи австрийският евродепутат и социалдемократ Карин Каденбах. По думите ѝ доста жители и организации се опасяват, че посредством плануваното строителство качеството на този народен парк ще бъде унищожено. " Знаем, че казвате, че това са единствено 2% от предпазената зона и подчертавате, че става въпрос единствено за строителството на въжен въжен превоз. Но в случай че се погледнат проектите вътре изобщо не се загатва лифта, а става въпрос за инфраструктурата, създаване на писти, реконструкции и така нататък ", отсече Каденбах.
Евродепутатът добави, че опцията за водохващания в 42% от парка може да се употребява за уреди за неестествен сняг и други , които опонират на европейското право.

На тази рецензия екоминистърът ни съобщи, че не вижда връзка сред националната политика на България и председателството на Съвета на Европейски Съюз. " Задавате ми въпрос, който е обвързван с националната политика и няма връзка с председателството на Европейски Съюз. " Според Димов няма нарушавания на законите, а във връзка с водохващанията " приказваме за вода до жителите и не може да има двоен критерий ".

 Глобалното стопляне може да остави 25% от планетата в непрекъсната суша
Глобалното стопляне може да остави 25% от планетата в непрекъсната суша

Ако не удържим увеличението на световните температури под 1,5 градуса

Критиките продължиха. Соледад Кабезон, евродепутат от Испания, разяснява остарели изявления на Димов, а точно че климатичните промени не са резултат от дейностите на индивида и внушенията в тази посока са " машинация за трилиони " . " Съмнението Ви в климатичните промени е малко шокиращо. Като че ли не се доверявате задоволително да Европейски Съюз и на научните доказателства, които всеки ден демонстрират климатичните променени ", отсече Кабезон.

Съпартиецът на Кабезон Тимо Вьолкен беше още по-краен. По думите му дебатът, който се води, е фрапантен. " Аз съм почтено казано шокиран от дебата, който сега следя. Според мен не е задоволително да се декларира, че има консенсус по климатичните промени и единствено да се споделя, че това е добре като ръководител на Съвета. Това е прекомерно малко като политическа позиция. Вярвам, че всички ние в тази зала сме уверени, че в науката има консенсус за това, че климатичните промени се случват. За Европейски Съюз е доста нездравословно с някакви формулировки да поставяте това под подозрение ", изясни Вьолкен.

По тази рецензия Димов пояснява единствено значимостта на консенсуса за политиката . В отговор министърът на околната среда и водите на България съобщи: " Не е маловажно, когато се реализира политически консенсус. Науката не борави с думата " консенсус ", само че политиката борави. В политиката " консенсус " е основен инструмент за реализиране на избрани цели. Това е извънредно значимо. Ако няма консенсус тези цели ще срещнат съпротива. При науката не можем да сложим тази дума, тъй като науката е търсеща. Тя се изправя пред провокации и това й е ролята. Ако тя стигаше до консенсус нямаше да върви напред ".

 Банско ще има втори въжен превоз Обновена
Банско ще има втори въжен превоз

Нека да се поздравим с този триумф, разяснява Валери Симеонов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР