Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе гост на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе гост на
Коментари Харесай

Весела Лечева: Спортът трябва да стане начин на живот за българските граждани

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе посетител на Националния шампионат по утринна гимнастика „ Ямбол 23 “ и „ Президентски тест “, чиято цел е поощряване на дейния и здравословен метод на живот на младежите. Инициативата е част от самодейността " Спортувай с президента ", която набира все по-голяма известност.

„ Без посветеност на задачата за пълноценното физическо и духовно развиване на младежите в България мъчно ще реализираме амбициозни национални цели и прогрес на нацията “, съобщи резидентът Румен Радев в приветствието си към деца и младежи от Ямбол.

Над 500 деца от цялата страна показаха гимнастически съчетания в Линейния парк " Тунджа " пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели. В рамките на президентската самодейност младите спортисти демонстрираха физическите си качества в няколко разнообразни дисциплини.

„ Впечатлена съм от огромния брой участници. Поздравявам уредниците за концепцията и нейното реализиране. Радва ме, че от ден на ден хора у нас схващат, смисъла на спорта – той е здраве, най-хубавото средство за битка с другите зависимости. Спортът учи и на качества, които са потребни за цялостен живот - дисциплинираност, отговорност, феърплей, по какъв начин да печелиш и губиш с достолепие “, сподели Весела Лечева.

„ Задължение на всяка власт - централна или локална е да направи по този начин, че в реалност спортът да стане метод на живот на българските жители ”, означи още министърът на младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР