Арда спечели с 3:1 у дома срещу Славия и остана

...
Арда спечели с 3:1 у дома срещу Славия и остана
Коментари Харесай

Арда остава в битката за място в Европа след успех над Славия

Арда завоюва с 3:1 вкъщи против Славия и остана в борбата за седмото място в Първа лига, което дава късмет за присъединяване на бараж за Лигата на конференциите наесен.

След този триумф Арда има 48 точки на седма позиция, до момента в който ЦСКА 1948 има точка по-малко, само че по-късно през днешния ден играе като хазаин против носителя на купата на страната Ботев Пловдив. Славия загуби възможностите си за присъединяване на бараж за евротурнирите.

Домакините от Кърджали откриха резултата в 33-ата минута. Тонислав Йорданов получи топката на дъгата на наказателното поле и със мощен изстрел през Мартин Георгиев изпрати топката във вратата на Славия за 1:0.

Осем минути по-късно „ белите “ изравниха посредством Владимир Николов, който засече от близко центриране на Тони Тасев. Преди това Анатоли Господинов отрази шут на Денислав Александров, а топката доближи до Тасев и той асистира за попадението на Николов.

До края на първата част нови попадения нямаше и двата тима се прибраха при отмора при еднакъв резултата. След почивката дуелът продължи да бъде забавен и положения не липсваха.

В 62-ата минута Иван Тилев центрира от директен свободен удар, Светослав Вуцов се намеси нерешително и топката беше заложена пред голлинията за Пламен Крачунов и опитният бранител елементарно се разписа за 2:1.

В 86-ата минута Иван Коконов осъществя за крайното 3:1 с удар от наказателното поле след неприятно изчистване от отбраната на „ белите “ при осъществяване на корнер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР