Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри международна конференция

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри международна конференция
Коментари Харесай

Кралев откри международна конференция Младите хора за по-добра Европа в София

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри интернационална конференция под надпис " Младите хора за по-добра Европа ", която се организира в София. Събитието се провежда от интернационалната младежка организация " EYCA ". Основна тематика на форума е ролята на младежките организации за по-доброто приобщаване на мигрантите към обществото, пазара на труда и образованието. Участие в конференцията взе също вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Министър Кралев съобщи, че ролята на младежите в построяването на спокойно, несъмнено и единно общество е водещ приоритет за България в държавната политика за младежта. По думите му, това е и съществена тематика по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година " Политиката за младежта в България следва правилата и полезностите, на които е учреден и Европейският съюз, като цели да дава благоприятни условия на младежите, платформа за развиване на техния гений и качества, както и да подкрепя тяхната дейна роля в гражданското ни общество ", изясни Красен Кралев.

Министърът на младежта и спорта посочи, че съществена цел за ММС е да има непрекъснат разговор и съдействие с сътрудниците ни в Европейски Съюз, тъй че да създадем политически документ, който да бъде от изгода на младежите, младежките организации, институциите, както и всички заинтригувани страни. " Един от инструментите, които ще използваме, са бъдещите Заключения на съвета на Европейски Съюз на тази тематика, по време на Българското председателство ", изясни той.

Красен Кралев съобщи, че всички заинтригувани страни в младежките политики имат обща цел - усилване на възприятието за взаимност измежду младежите, тъй че да се разпространяват главните полезности на Европейски Съюз - запазване на правата на всеки един жител на Съюза, правдивост и независимост. " България приветства самодейността на Европейската комисия за основаване на нова стратегия, наречена Европейски корпус за взаимност, която да даде опция за усилване на доброволческите практики и стажове измежду младежите ", сподели спортният министър.

По време на изявлението си министър Кралев обърна внимание и на ролята на младежката работа в тези процеси. Когато приказваме за обществено включване, точно тя е един от основните принадлежности, който обезпечава повсеместен метод, основан на европейските полезности за тъждество, независимост и правдивост. " Именно младежката работа е потвърден инструмент за поощряване на междукултурния разговор, създаване на взаимно съгласие, изключително сред младежи с разнообразни потребности, включително и тези с мигрантски генезис и бежанци ", уточни Кралев.

Министърът на младежта и спорта бе безапелационен, че младежите са движещата мощ за позитивната смяна. Като основен инструмент той уточни Програмата на Организация на обединените нации за развиване до 2030 и Целите за стабилно развиване. " Нашите политики са директно обвързани с тези цели, а общественото включване, построяването на гений и присъединяване на всеки един юноша в публичните процеси са съществени цели, с които сме ангажирани ", сподели Кралев. Министърът обърна внимание, че предишния месец той инициира възобновяване на състава на Обществения съвет по юношески въпроси към Министерството на младежта и спорта, който да послужи като платформа за присъединяване на младежите и юношески организации в България. " Същевременно общото мнение и наклонност е по отношение на включването и на така наречен " неорганизирани " младежи, такива които не членуват в организации, само че желаят да допринесат за общото богатство. " България приветства тази политика и ще работи в посока, по-голямо включване на всички младежи ", добави Красен Кралев.

Министър Кралев насочи своето обръщение към присъстващите с думите: " Работете за по-добра Европа! Европа, в която езикът на омразата не се толерира, няма неравности - в противен случай, има едно сплотено общество, което със своите разнообразни обичаи и настройки способства светът да се трансформира в едно многокултурно място, основано на главните правила за права на индивида. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР