Министърът на младежта и спорта говори за участието на българските

...
Министърът на младежта и спорта говори за участието на българските
Коментари Харесай

Спортният министър очаква медали за България от Олимпиадата в Пекин

Министърът на младежта и спорта приказва за присъединяване на българските спортисти на , които стартират при започване на месец февруари.
“До момента имаме 16 извоювани квоти. Това са с 5 по-малко от Игрите в Пьонгчанг. Очакванията постоянно са за медали, когато предстоят олимпийски игри. Надявам се нашите спортисти да се показват уместно за името им и да доближат до отличия”, сподели Василев пред Българска национална телевизия.
Василев ще бъде в китайската столица, с цел да поддържа нашите състезатели. Попитан дали ще поеме отговорност за представянето на българите в Пекин, министърът съобщи, че ще поеме отговорност за това спортът да бъде ръководен по подобен метод, че да се реализират високи резултати и те да са с помощта на водените от него политики.
" Не желая да свързвам триумфите с имената на министри. В спорта има времево преекспониране на резултатите. Това, което вършим през днешния ден, ще даде резултат напред във времето. Тези медали, които реализират нашите състезатели, са свръх техните старания, свръх напъните на треньори, на частни спонсори. "
" Държавата там е дебитор. Те упражняват в ужасяващи условия, с ужасяващо малко финансиране, доста от тях без нужния екип, който да ги съпровожда. Аз се оправдавам от името на страната, че макар че съвсем нищо не им е обезпечено на фона на останалите участници, те вършат това, което вършат ", приключи Радостин Василев.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР