Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви в традиционното си интервю

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви в традиционното си интервю
Коментари Харесай

Орбан: Това вече не е война на украинците – те загубиха суверенитета си

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан съобщи в обичайното си изявление пред държавното радио Kossuth в петък, че украинците на практика към този момент са изгубили суверенитет, защото страната към този момент не може да финансира личните си цивилен интервенции, предава " Фокус ".

По думите му, през днешния ден само парите на Запада държат Украйна жива и функциониращи. Според него, въпросът е какъв брой дълго европейците могат да устоят тази война.

" Въпросът е какво ще реши американският президент Джо Байдън и какъв брой дълго ще издържи Европа. Американците могат да генерират доста пари с разнообразни " финансови операции ", само че Европа не може да направи това, Европейски Съюз може да събира пари от страните членки “, съобщи унгарският министър председател.

Орбан добави, че Европейският съюз желае финансови средства за войната в Украйна, като в същото време дължи пари и на Унгария. Ръководителят на държавното управление оцени размера на отбраната на границата на 2 милиона евро, а неплатеният дълг към учителите на 800 милиарда форинта. Освен това Европейски Съюз към момента би трябвало да изплати средствата от фонда за възобновяване на Унгария. Премиерът означи още, че Европейският съюз е на лимита на своята устойчивост и че обществото все по-малко се интересува от развоя на войната. Според Виктор Орбан страните членки са доста по-заети със личната си вътрешна политика и икономическите резултати от войната.

Виктор Орбан уточни като ненадейно съвпадане, че Италия, която дълго време се противопоставяше на наложителните квоти и основаването на мигрантски гета, промени позицията си и я одобри, а по-късно няколко седмици по-късно получи 19 милиарда от фонда за възобновяване след Covid, от които Унгария не получава.

" На назад във времето вървят комплицирани игри, не съм им почитател “, съобщи министър председателят, който счита миграцията не за тактически или стратегически въпрос, а за исторически въпрос, който би трябвало да се преглежда на това равнище.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР