Желаещите да се изкачат по една от най-популярните пътеки на

...
Желаещите да се изкачат по една от най-популярните пътеки на
Коментари Харесай

Япония налага нови правила за изкачване на връх Фуджи

Желаещите да се изкачат по една от най-популярните пътеки на емблематичната японска планина Фуджи към този момент ще би трябвало да заявят това авансово и да заплатят такса , защото регионът към живописния стратовулкан е обиден от проблеми , подбудени от прекалено развития туризъм, замърсяването и опитите за преждевременно нанагорнище, които излагат живота на туристите на риск, съобщи „ Associated Press “.

По-рано през днешния ден префектура Яманаши заяви в изказване посредством Японския център за задгранична преса, че вкарва нови правила за сезона на катерене , който стартира от 1 юли до 10 септември , за тези, които желаят да се изкачат по пътеката Йошида от страната на Яманаши на високата 3776 метра планина, оповестена за обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО през 2013 година Съгласно смяната единствено 4000 катерачи ще могат да минават по пътеката дневно, като 3000 места ще бъдат налични за онлайн резервация против такса от 2000 йени (около 18 долара), а останалите 1000 ще могат да бъдат резервирани персонално в деня на изкачването. Желаещите могат да резервират местата си посредством формалния уеб страница на планината Фуджи, ръководен взаимно от Министерството на околната среда и двете префектури Яманаши и Шизуока.

Планината Фуджи е разграничена на 10 станции и има четири „ 5-ти станции “ по средата на планината, откъдето четирите пътеки – Йошида, Фуджиномия, Субашири и Готемба водят началото си до върха. Според новата система алпинистите би трябвало да изберат дали да създадат еднодневен поход или да пренощуват в няколкото налични хижи по маршрута. След като вкарат данните си и деня на изкачването, те получават неповторим QR код, който би трябвало да се сканира на 5-та станция. Тези, които не са резервирали хижа за нощувка, ще бъдат върнати назад надолу и няма да им бъде разрешено да се изкачват сред 16:00 и 3:00 ч. локално време. Идеята е да се предпазят алпинистите, които желаят да стигнат бързо към върха без задоволително отмора, което поражда опасения за сигурността им, обявиха управляващите.

В изказване губернаторът на Яманаши Котаро Нагасаки благодари сърдечно на посетителите за разбирането и съдействието им в опазването на планината Фуджи.

Съобщението за смяна в разпоредбите за посещаване на Фуджи беше отправено тъкмо в миг, когато в един град в Шизуока стартира развой по слагане на голям черен екран на тротоара, с цел да се блокира гледката към планината Фуджи, защото в последно време туристите препълват региона , с цел да си вършат фотоси на фона на планината и непосредствен магазин. Това е предизвикало стеснение на локалните поданици и е нарушило съществено техния темп на работа и напредване. Свръхтуризмът се трансформира в възходящ проблем за страната и в други известни туристически дестинации като Киото и Камакура, защото постоянно задграничните гости се стичат в Япония под формата на многочислени тълпи , откакто рестриктивните мерки, наложени поради пандемията от COVID-19 бяха отстранени.

Вече в продажба: Билети за мюзикъла „ Здравей, по какъв начин си, приятелю “ в Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР