Западните медии продължават да съобщават, че руският президент Владимир ПутинВладимир

...
Западните медии продължават да съобщават, че руският президент Владимир ПутинВладимир
Коментари Харесай

Руският президент се интересува само от примирие, което ще му позволи да унищожи независимостта на Украйна

Западните медии не престават да оповестяват, че съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 се интересува от преустановяване на огъня в Украйна посредством договаряния, само че изявленията на Кремъл и съветските военни дейности демонстрират, че Путин не се интересува от действителни договаряния и от каквото и да било съглашение, което би му попречило да унищожи Украйна като самостоятелна страна, написа центърът за разбори Институт за проучване на войната.

Вчера Ройтерс заяви, че Путин е подготвен да договаря, като се базира на свои източници.

Но съветските източници, които са разговаряли със западни медии, дават взаимно спорни характерности на позицията на Путин във връзка с договарянията, отбелязва институтът. Те подчертаха по-специално териториалните отстъпки като част от хипотетичното планувано от Путин преустановяване на огъня, само че не загатнаха по-широките стратегически цели на войната на Путин в Украйна.

От декември 2023 година насам Путин и Кремъл доста ускориха експанзионистичната си изразителност във връзка с Украйна и все по-често дават да се разбере, че Русия има намерение да завладее още територии в Украйна и е решена да унищожи изцяло украинската държавност и еднаквост. През последните месеци съветските сили организираха настъпателни интервенции, които целят да реализират важен прогрес, откриха нов фронт в Харковска област (към която Русия не е предявила искания посредством нелегално анексиране) и се стремят да нанесат дълготрайни вреди на украинския боен и стопански капацитет посредством постоянни широкомащабни ракетни удари и удари с дронове.

Това сочи, че Кремъл е по-заинтересован от постигането на дълготрайната си цел за максималистична победа в Украйна, в сравнение с от каквото и да е споразумяване, замразяващо фронтовата линия.

Освен това възможното преустановяване на огъня не изключва опцията Русия да възобнови настъпателната си акция за заличаване на украинската държавност. Москва ще употребява всяко допустимо преустановяване на огъня, с цел да приготви бъдещите си настъпателни интервенции в Украйна, съгласно разбора на института.

Понастоящем Русия се приготвя за опцията за стандартна война с НАТО и Кремъл евентуално ще преглежда всяко съглашение, което не е обвързвано с капитулацията на Украйна, като екзистенциална опасност за способността на Русия да води такава война - поради, че Киев евентуално би се присъединил в нея на страната на НАТО, даже и да не е член на Алианса. Подобна стъпка би удължила доста фронта, до момента в който възможна капитулация би осигурила повече човешки и индустриални запаси за съветската войска.

Кремъл ще продължи да симулира интерес към договаряния в сериозни моменти от войната, с цел да повлияе на западните решения по отношение на поддръжката за Украйна и да продължи напъните си да издейства превантивни отстъпки от Запада, счита Институтът за проучване на войната.

Опитите за повлияване на вземането на решения са основен детайл в съветските способи за хибридна война, като задачата на целенасочените изявления и осведомителни акции е да се подмами съперникът да вземе решения, които облагодетелстват Русия.

През декември 2022 година представители на Кремъл обявиха, че Русия е подготвена за договаряния. Целта евентуално беше да се забави вземането на решение за доставка на танкове и друго съоръжение на Киев, нужни за украинската механизирана контраатака, отбелязва Институтът.

На 24 май Путин непосредствено отхвърли легитимността на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога като президент, което е последният от поредицата опити за отменяне на пълномощията на Зеленски да взема решения по отношение на договарянията с Русия и за подкопаване на доверието на украинците в него.

Неназовани съветски държавни чиновници и източници от съветското Министерство на защитата (МО) и Кремъл са декларирали пред самостоятелното съветско издание " Москоу таймс ", че продължаващите старания за премахване на висши съветски чиновници в региона на защитата и военни командири евентуално ще продължат през идващите седмици и месеци.

На 23 и 24 май украинските сили нанесоха поредност от сполучливи ракетни удари по военни цели в окупираната от Русия територия на Украйна. Съобщава се, че на 23 май сутринта е бил нанесен удар с дрон по съветска радарна система за ранно предизвестие в Краснодарския край.

Украинското военно командване продължава да се занимава с провокациите, свързани с човешките запаси в Украйна.

Вчера министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи пакет от военна помощ на стойност 275 млн. $, който да помогне на украинските сили да отхвърлен съветските настъпателни интервенции в северната част на Харковска област. Също през вчерашния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи на 24 май, че страните - членки на НАТО, би трябвало да обмислят анулация на рестриктивните мерки за потребление от Украйна на оръжия, предоставени от Запада, за нанасяне на удари по военни цели в Русия, означи Институтът.

Наскоро съветските сили напреднаха край Вовчанск, Сватово, Кременна и град Донецк.

На 23 май " Файненшъл таймс ", представен от Българска телеграфна агенция, заяви, че съгласно секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и защита Олександър Литвиненко през 2023 година Русия е набрала повече от 385 000 военнослужещи.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР