Министър-председателят Кирил Петков ще участва в редовното заседание на Европейския

...
Министър-председателят Кирил Петков ще участва в редовното заседание на Европейския
Коментари Харесай

Премиерът ще участва в заседание на Европейския съвет в Брюксел на 24 и 25 март

Министър-председателят Кирил Петков ще взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет на 24 и 25 март в Брюксел. Европейските водачи ще обсъдят съветската военна експанзия против Украйна, тематиките за сигурността и защитата, енергетиката, стопански въпроси, COVID-19 и външни връзки. Това оповестиха от Министерски съвет
В утрешния ден държавните и държавните ръководители ще проведат също взаимна сесия с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Във фокуса на диалога ще е поддръжката за Украйна и нейния народ, както и усилването на трансатлантическото съдействие в отговор на експанзията на Русия.
Министър-председателят Кирил Петков ще показа пред европейските водачи още в първия ден на съвещанието в Брюксел българските оферти за общи покупки на Европейски Съюз на природен газ, таван на цените и понижаване на акциза на горивата. Тези ограничения ще доведат до намаление на тежестта, оказвана от цените на горивата, електрическата енергия и газа върху стопанските системи на Евросъюза. България пое самодейността по тази значима за всички европейски жители полемика, защото решението би трябвало да е общо.
След съвещанието на Европейския съвет ще се организира Среща на върха на еврозоната в приобщаващ формат, което значи присъединяване на всички 27 страни членки.
В рамките на визитата си в Брюксел министър председателят Кирил Петков ще организира и двустранни срещи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР