Министър-председателят Бойко Борисов ще открие Инвестиционен форум за Западните Балкани,

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще открие Инвестиционен форум за Западните Балкани,
Коментари Харесай

Борисов отива в Лондон открива Инвестиционния форум на ЕБВР за Западните Балкани

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие Инвестиционен конгрес за Западните Балкани, който се провежда от Европейската банка за възобновяване и развиване в Лондон на 26 февруари, оповестиха от държавната пресслужба.

В конференцията ще вземат присъединяване водачи от всички страни от района – министър председателите на Сърбия Ана Бърнабич, на Черна гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама и на Република Македония Зоран Заев, на Косово Рамуш Харадинай и председателстващият председателството на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Основна цел на Инвестиционния конгрес е да събере водачите от района с евентуални вложители от целия свят и да бъдат разисквани опциите за привличане на повече поддръжка от частния, финансовия и обществения бранш за реализацията на стратегически инфраструктурни планове в Западните Балкани. Инициативата е част от поредицата срещи на върха, отдадени на развиването и европейската вероятност на страните.

В рамките на форума са планувани и двустранни срещи на министър-председателя Бойко Борисов.

В делегацията на премиера са включени министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и ръководителят на Парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР