Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи
Коментари Харесай

Борисов говори за партньорството в НАТО с началника на генщаба на Азербайджан

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков , първи заместник-министър на защитата и шеф на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан.

В прессъобщение от Министерски съвет пишат, че в хода на срещата си Борисов и Садъков разискали вероятностите за задълбочаването на военното съдействие , осъществяването на взаимни учения, както и усилването на партньорството във военно-образователната сфера сред двете страни.

От своя страна Садъков благодари на премиера Борисов за опцията да обменят мнение и опит в региона на взаимоотношението по линия на партньорството с НАТО и Европейския съюз.

Премиерът Борисов осведоми началника на Генщаб на Въоръжените сили на Азербайджан, че като страна член на НАТО България поставя съществени старания за развиването на отбранителната дарба на българските въоръжени сили и работи интензивно за осъществяване на дилемите към груповата защита на Алианса.

Борисов също по този начин изразил вяра, че положителните политически и стопански връзки сред България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство, допълват от пресслужбата на Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР