Германия заяви, че условията все още не са благоприятни за

...
Германия заяви, че условията все още не са благоприятни за
Коментари Харесай

Германия разкритикува страните, признали Палестина за независима държава

Германия съобщи, че изискванията към момента не са удобни за признание на самостоятелна Палестина, откакто Ирландия, Испания и Норвегия оповестиха, че ще поддържат сходен ход.
„ Независимата страна Палестина остава закрепена цел на немската външна политика. Става въпрос за политически развой за двудържавно решение, което федералното държавно управление смята за незабавно “, сподели заместник-говорителят на външното министерство Катрин Дешауер на брифинг за пресата в Берлин.
Договореното решение за две страни „ е належащо и по-спешно от всеки път “, защото би трябвало „ да намерим решение на този трагичен спор “, добави тя.
Забележките на Дешауер следват формалното признание на Палестина като страна от Норвегия, Ирландия и Испания, което ще влезе в действие на 28 май 2024 година
Палестина към този момент е приета от осем европейски страни: България, Полша, Чехия, Румъния, Словакия, Унгария, Швеция и администрацията на кипърските гърци. -
Повече от 35 700 палестинци бяха убити, най-вече дами и деца, и близо 80 000 други ранени от предишния октомври след нахлуване на палестинската формация Хамас.
Повече от седем месеца след началото на войната големи елементи от Газа лежат в руини.
Израел е упрекнат в геноцид от Международния съд, който му подреди да подсигурява, че неговите сили не правят актове на геноцид и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилни в Газа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР