Министър-председателят Бойко Борисов се справя добре с дипломацията според мнозинството

...
Министър-председателят Бойко Борисов се справя добре с дипломацията според мнозинството
Коментари Харесай

За 2/3 от българите Борисов е добър дипломат


Министър-председателят Бойко Борисов се оправя добре с дипломацията съгласно болшинството от българите. Според 62% от сънародниците ни той има добра външна политика.
По тяхно мнение министър председателят се оправя добре с външнополитически действия като председателството на Съвета на Европейски Съюз и дипломацията. Това сочи втората част от резултатите от експресен сондаж по настоящи тематики, извършен на 3 и 4 април измежду 801 пълнолетни българи от "Галъп интернешънъл ".
От запитаните 30% дават отговор, че са на противоположното мнение и не мислят, че Борисов води сполучлива външна политика. Останалата част от респондентите се двоумят да дадат отговор.
Българите избират уравновесена външна политика, осведоми "Галъп ".
Отношението на запитаните по отношение на договарянията на България с турския президент Реджеп Тайип Ердоган е по-скоро позитивно. 62% от респондентите одобряват, че с него е належащо да се договаря, а 33% считат, че договарянията с него са непотребни.
Повече от половината българи обаче виждат действителна заплаха от световен боен спор. 53% от интервюираните дават отговор, че виждат заплаха от световна война. Това съставлява условно 2.9 милиона пълнолетни българи от общо към 5.5 милиона трайно живеещи в страната.
От респондентите общо 34% пък считат, че е по-скоро евентуално (28%) или е доста евентуално (6%) в идващите няколко години някоя от световните нуклеарни сили фактически да употребява нуклеарно оръжие.
Повечето интервюирани обаче не чакат нуклеарен спор. Общо 63% споделят, че това е малко евентуално или и е изключено. Останалите респонденти се двоумят./Блиц

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР