Минералните соли са основни хранителни вещества за нашето тяло. Не

...
Минералните соли са основни хранителни вещества за нашето тяло. Не
Коментари Харесай

За какво се използват минералните соли и на какво да обърнем внимание?

Минералните соли са съществени хранителни субстанции за нашето тяло. Не е добре да усещаме техния остатък тъй като те управляват голям брой жизненоважни реакции. За страдание обаче човешкото тяло не може да ги създава единствено. Изцяло от нас зависи да си ги набираме всеки ден под формата на храна и вода. Но по какъв начин да разберем дали те участват в организма ни в верните количества?

Човешкото тяло е страхотна биохимична формула. 4% от тялото ни се състои от минерали, всеки от които е от значително значение за нашето здраве. Ако един или повече минерали липсват се появяват признаци, признаци и патологии. Например дефицитът на желязо води до анемия, в случай че пък имаме липса на йод – щитовидната жлеза не действа добре.

 Сред главните минерални соли, присъстващи в тялото ни са калций, магнезий, калий, сяра и натрий.

Фотография: Pexels.com

Сред главните минерални соли, присъстващи в тялото ни са калций, магнезий, калий, сяра и натрий. Лятото обаче е належащо да внимаваме, защото с потта можем да загубим по-големи дози минерали. За огромно благополучие, с помощта на суровите зеленчуци, плодове, маслодайни семена, пълнозърнести храни и минерална вода, можем да си набавим всичко належащо.

 минерална вода

Фотография: Pexels.com

Минералните соли са потребни за косата и кожата ни

Съществува директна връзка сред количеството микроелементи, присъстващи в кръвта, и тези, присъстващи в косата ни. Например желязото е повече при хора с алена коса, в сравнение с при тези с руса и черна коса. Магнезият пък е повече при чернокосите.

Цинкът, въпреки това, е от значително значение за верния напредък на косата. При неговия недостиг, тя отслабва и забавя темпа си на напредък. Наш страховит съдружник е силицият. Именно той е най-разпространеният минерал в земната кора. Присъстващ в голям брой скали и магми от лава, този детайл варира според от наличието си. В човешкото тяло той се демонстрира основно в кожата и костите.

Добавки? Как да ги одобряваме вярно?

Преди да изберем възможна добавка, подобаваща за нашия организъм, е добре постоянно да ревизираме обширно нейния състав. Едно е човек, който спортува да приема минерални соли, с цел да усъвършенства салдото си, друго е възрастен човек с голям брой патологии да ги употребява. Винаги е уместно да се създадат авансово нужните кръвни проучвания преди банкет и даже да се консултираме с нашия персонален доктор.

 Добавки? Как да ги одобряваме вярно?

Фотография: Pexels.com

Хората с умерени или тежки бъбречни проблеми би трябвало да внимават с приема на сол. Много добавки обаче съдържат натрий и затова има възможност да причинят увреждания на организма.

В състава на добавките постоянно се включват и разнообразни захари, евентуално нездравословни за диабетици. Същото важи и за витамин В и фолиевата киселина, противопоказни за пациенти с рак, подложени на лекуване.

За край, дано наблегнем на това, че излъшъкът на магнезий в организма ни води до струпване при хора, страдащи от хронична бъбречна непълнота. Затова е добре да не поемаме самодейността без да сме се допитали до експерт, тъй като грижата за здравето е преди всичко.

 Минералните соли са потребни за косата и кожата ни Фотография: Pexels.com

7 здравословни предписания за всеки ден от седмицата

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР