Миналата седмица най-сетне дойде една наистина добра новина, която донесе

...
Миналата седмица най-сетне дойде една наистина добра новина, която донесе
Коментари Харесай

Кога ще си върнем нормалния живот

Миналата седмица най-накрая пристигна една в действителност добра вест, която донесе малко светлина в тунела за ковид, преобърнал живота ни с главата надолу.
 Коронавирусът, Pfizer, BioNTech и близо ли сме до ефикасна ваксина срещу Covid-19
Светът е на крачка от ваксина против Covid-19

Учените са обнадеждени

А тя е, че ефикасността на имунизацията, създадена от американската компания Pfizer, взаимно с немската BioNTech, е над 90 на 100.

След това всички се запитахме, в случай че това е по този начин, по кое време ще се избавим от рисковата болест и ще можем да се върнем към естествения метод на живот.

Проф. Угур Шахин е създател на немската компания BioNTech и един от основателите на имунизацията, дружно със брачната половинка си Йозлем Тюречи. И двамата са с турски корени, само че животът им е минал в Германия.

Проф. Шахин предвижда, че резултатът от имунизацията против Covid-19 ще се усети през лятото. Но връщането към естествен метод на живот ще стане не по-рано от идната зима.

" Уверен съм, че предаването сред хората ще намалее от такава високоефективна ваксина, може би не с 90 на 100, евентуално с 50 на 100, само че не трябва да забравяме, че даже това ще докара до фрапантно ограничение на разпространяването на пандемията ", сподели той пред.

Според него, в случай че нещата не престават да се развиват по този начин добре, имунизацията ще може да стартира да се ползва в края на тази година и началото на идната.
 Коронавирусът, промяната на сезоните и отразява ли се времето на разпространяването на болестта
Влияе ли сезонът на разпространяването на ковид

Какво ни чака в студеното време

„ Лятото ще ни помогне, тъй като равнището на заразяване ще падне и е извънредно значимо да реализираме високо равнище на имунизиране до или преди есента и зимата на идната година ", разясни той.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР