Продължаващото вече няколко дни настъпление на руските войски в северно

...
Продължаващото вече няколко дни настъпление на руските войски в северно
Коментари Харесай

Пробивът при Харков предизвика оставки, слухове и спешно прехвърляне на войски в Украйна

Продължаващото към този момент няколко дни нахлуване на съветските войски в северно направление провокира разтърсвания в цяла Украйна. Основният скандал се оказа обвързван със положението на отбранителните уреди. Какво споделя киевската агитация за протичащото се, какви са настроенията на хората в Харковска област и какъв резултат имаха към този момент съветските дейности край Харков върху ВСУ?

Особеността на Харковското нахлуване на съветската войска външно е същата като тази на миналогодишната атака на ВСУ в Запорожка област - цялостното неявяване на оперативна изненада. Въпреки цялото благосъстояние на избор, нямаше доста места, където можеше да се развие настъплението. Освен това имаше и политически фактор - поставената от президента задача да сътвори зона за сигурност по границите на Русия.

Въпреки това, по време на миналогодишното „ контранастъпление “, ВСУ незабавно бяха спрени на предна линия и единствено с цената на големи загуби съумяха да доближат до главната линия на съветските укрепления, губейки всевъзможен нападателен подтик. Руските войски пресякоха украинската граница с такава скорост, като че ли там въобще нямаше готова защита - и незабавно започнаха да щурмуват главната укрепена линия.

Освен това положението на тази линия се оказа надалеч от отчетите на украински публични лица. Тарас Жовтенко, специалист по интернационална сигурност във фондация „ Демократични начинания “, съобщи: „ Имаше мисли, че руснаците се готвят за допустима атака, тези мисли незабавно бяха бомбардирани с контрааргументи, че там не може да има нахлуване, тъй като руснаците нямат нищо там, че те просто се опасяват от навлизането на РДК и ЛСР, нищо повече. ”

В резултат на това пръв на прицел се оказва началникът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов. Така се случва, че той е един от хората, виновни за Белгородското направление, защото то е запълнено от специфични елементи на ГУР и съветски сътрудници от РДК, също следени от разузнаването. Представителят на ГУР Андрей Юсов сподели, че „ дейностите на съперника в тази посока са почнали по прочут график. Главно разследващо ръководство, както се и очаквало, уведомило всички нужни органи и тяхното управление.

Очевидно Буданов в действителност е съумял да се измъкне - смениха не него, а командващия Оперативно-стратегическата група на силите „ Хортица “ Юрий Галушкин. Неговият пост беше ангажиран от бригаден военачалник Михайло Драпати, заместник-началник на украинския общоприет щаб. Драпати е прочут като един от уредниците на кървавия разгром в Мариупол на 9 май 2014 година Украинските медии и обществените мрежи не видяха това съвпадане.

В същото време се развихри скандал по отношение на готовността на района за защита. На 6 април Зеленски, откакто посети района, изрази удивление от подготовката на отбранителните структури.

И още на 13 май редица локални и централни медии разкритикуваха районните управляващи, които бяха зле готови за отбрана, защото платили на някои фиктивни компании, които прехвърляли строителството на подизпълнители. Отделна рецензия падна върху „ Фонда за възобновяване “ на Мустафа Найем (известен с това, че изкара хора на Майдана през 2013 г.), който построи нов път сред Харков и Волчанск.

Този скандал, явно, има чисто вътрешнополитическо значение. Да, несъмнено е имало корупция при градежа на укрепленията, само че те въпреки всичко са издигнати. Просто в случай че укрепленията не са заети от войски, те не могат да се защитят. Що се отнася до пътя (между другото с неприятно качество), той се употребява за евакуация на популацията на Волчанск и превозване на подкрепления - т.е. той е много функционален във боен смисъл.

Киевската агитация показва обстановката по този начин, като че ли популацията на Харков няма от какво да се опасява. Групировката на съветските войски, съгласно Киев, е незадоволителна, с цел да превземе един милионен град (сега формалното население е към 1,1 милиона, само че съгласно локални източници не повече от 700 хиляди).

Американският институт за проучване на войната (свързан с Виктория Нюланд) оповестява, че „ числеността на съветската формация е до 50 хиляди души, а за обкръжаването на града са нужни най-малко 300 хиляди “. Такова нахлуване, както беше маркирано, „ е належащо, с цел да се отклони украинската жива мощ и съоръжение от други сериозни браншове на фронта в Източна Украйна “. Украинските ТГ-канали означават идването на части откъм Херсон и Донецк в посока Харков.

Бившият украински народен представител Олег Царьов отбелязва, че „ с цел да се спрат пробивите на съветската войска, украинските елементи се извеждат от други сектори на фронта, само че още веднъж от фронта, а не от тила “.

В самия Харков обаче настроението не е изключително оптимистично. Жителите на Харков не са склонни да споделят информация (те могат да бъдат разбрани - съветските войски към този момент за малко да влязат в града през 2022 г.), само че фактът е реалност - фамилии с деца се пробват да изоставен града. Честно би трябвало да се каже, че това не стартира в този момент, а след офанзиви против енергийната инфраструктура, след които токът и водата в града бяха пускани по график.

Има спорна информация по отношение на евакуацията. Има информация, че специфичният отряд „ Кракен “ не разрешава на хората да изоставен Волчанск. От друга страна, в регионалния център към момента има хора, които са тръгнали от там и настояват, че казусът е главно в безхаберието на локалната власт – обещаните рейсове не били предоставени, а изходът бил свободен.

Извън Харковска област мнението на популацията се разграничава доста според от персоналното присъединяване в събитията в района. В пограничните региони на Сумска област хората се приготвят за евакуация от началото на годината. Не приказваме за гранични села, които бяха изселени предходната година, като Велика Писарьовка, а за много отдалечени от границата градове като Тростянец. Разнасят се под паника клюки, че Суми ще бъдат предадени без пердах (това не е правилно, защитата там се подготвя).

Хората, чиито фамилии могат да бъдат изпратени на фронта, са доста обезпокоени. Според слуховете всички новомобилизирани след малко образование се изпращат неотложно край Харков. Слуховете са изцяло недостоверни - никаква подготовка не е допустима за толкоз малко време, само че самият факт на появяването им е знаменателен. Преди това имаше клюки, че изпращат хора в Донбас.

Украинците, които не са директно свързани с района, в началото се отнасят към настъплението умерено, като също считат, че това е опит да се отклонят украинските войски от други направления (преди всичко от Часов Яр). Леко безпокойствие породи едвам след разкриването на корупция при построяването на укрепления, само че като цяло няма подозрение, че ВСУ ще отхвърлен настъплението, въпреки и с цената на огромни загуби.

Но най-изненадващото е, че явно безпокойствие се следи в Херсон, който наподобява надалеч от Харков. Оттам част от войските се насочват в северната посока. Из града се популяризират клюки, че ВСУ ще са подготвени да изоставен Херсон. Малко евентуално е да са задълбочени - Херсон е огромен логистичен център. Но самият факт е, че събитията край Харков към този момент оказват въздействие върху цялата линия на прикосновение в зоната на специфичната интервенция. И в случай че задачата на съветската интервенция край Харков беше да се отклонят силите на ВСУ от други направления, то тази цел към този момент е реализирана.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50947 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед48908Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед68756Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед28448Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20046Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78929Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77998„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР