Миналата седмица китайският космически апарат Чанъе-4 успешно кацна на обратната

...
Миналата седмица китайският космически апарат Чанъе-4 успешно кацна на обратната
Коментари Харесай

Китай обяви, че е лидер в областта на релсотронните оръжия

Миналата седмица китайският галактически уред Чанъе-4 сполучливо кацна на противоположната страна на Луната. Това събитие бе водещо в новинарските излъчвания предходната седмица, а в този момент китайските медии се концентрираха върху друго: най-новите морски релсотрони.

Китайското издание Global Times заяви, че китайските бойни кораби напълно скоро ще бъдат оборудвани с електромагнитни оръдия – релсотрони, изстрелващи снаряди с извънредно висока скорост. Global Times акцентира, че се употребява нова технология, основана на напълно самостоятелна китайска интелектуална благосъстоятелност. Тоест, не се употребяват дизайна и технологиите на сходните оръжия на други страни.



С помощта на електромагнити, китайските релсотрони изстрелват снаряди на разстояние до 200 километра при скорост 7,5 пъти по-висока от скоростта на звука. Електромагнитното оръдие е в положение да форсира снаряд до първа галактическа скорост и да порази цел на разстояние 180-200 километра. Снарядът нанася вреди на съперника най-вече с голямата си скорост и не се постанова потреблението на бойни глави. По този метод, снарядите за релсотрона са доста по-евтини от елементарните.

Long time no see, the railgun test ship is spotted undergoing sea trials these days. pic.twitter.com/WdxXkyYWrF

— dafeng cao (@dafengcao) December 29, 2018

В края на месец декември предходната година се появиха първите фотоси на военен транспортен съд, оборудван с релсотрон. Ако тази информация се удостовери, Китай ще стане първата страна в света със съществено предимство в региона на морските оръжия.

Засега няма самостоятелни потвърждения, дали новото оръжие е дейно и по какъв начин тъкмо работи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР