Милиони хора по света сега са по-малко физически активни, отколкото

...
Милиони хора по света сега са по-малко физически активни, отколкото
Коментари Харесай

5 тайни трика, с които ще забравите за болките в гърба

Милиони хора по света в този момент са по-малко физически дейни, в сравнение с преди пандемията. Работата от у дома ни направи ненужна утринната разходка до спирката на рейса или метрото. Можете да седите на преносимия компютър си през целия ден, без да напускате дома си. За някои сходно развлечение се трансформира в здравословни проблеми, предизвестява Би Би Си.
Според една анкета 81% от интервюираните, които работят от у дома, страдат от болки в гърба, врата или раменния пояс. В същото време всеки втори участник в изследването е бил по-активен физически преди заключването.
Друго изследване откри, че една трета от интервюираните, които работят отдалечено, страдат от болки в гърба.
Лекарите и физиотерапевтите споделят, че хората със мощни или непрекъснати болки в гърба би трябвало да потърсят професионална помощ. Но има способи, с помощта на които можем да си помогнем още в този момент, без да прибягваме до помощта на лекарите.
1. Движете се
Почти всички специалисти са съгласни, че най-хубавото нещо, което можете да извършите за здравето на гърба си, е да се движите. Опитайте се да не прекарвате прекалено много време в една позиция.
„ Използвайте всяка опция да се движите, споделя Ашли Джеймс, експерт от Британското общество на физиотерапевтите (CSP). Тук не става въпрос за някакво съответно упражнение, денят ви би трябвало да бъде просто изпълнен с придвижване. “

Направете си табиет да вършиме доста „ моторни почивки “ през целия ден, споделя Ашли Джеймс, сходно на закуските сред храненията.
Отговаряйте на позвъняванията или участвайте в онлайн срещи, без да седите, а да стоите, да се разтягате или просто да се разхождате нагоре и надолу по стълбите, даже когато това не е належащо, предлага специалистът.

Когато се движим, разнообразни мускулни групи работят, с цел да поддържат главата, шията, гърба и цялото тяло, като по този метод понижават напрежението върху други мускули.
Ако заради ограничавания спортът навън може да се практикува единствено един път дневно, Ашли Джеймс поучава да не пропускате тази опция и да се разхождате във всеки комфортен миг.
Движението подкрепя дишането посредством отваряне на гърдите и попречване на загуба на мускулна маса, усъвършенства циркулацията и смазва синовиалните стави, виновни за свободното придвижване, като раменете и ханша.
2. Задайте тревога
Придържането към всекидневието, което ви оказва помощ да се движите повече, може да бъде комплицирано, заради което специалистите поучават да настроите телефона или компютъра си по този начин, че да ви припомнят за отмора.
Това е добър метод да избегнете дълго време да сте в една и съща позиция, споделя експертът по болежка в шийната област Крис Уорфолд.
" Жаждата за придвижване е генетично присъща за нас. На всеки 20-30 минути желаеме да се движим: тогава би трябвало да станем и да се раздвижим ".

Ако напомнянето пристигна, до момента в който сте седнали, изправете се. Ако към този момент стоите, разтегнете се или се разходете нагоре и надолу по стълбите.
„ Най-важното е да измислите всекидневие, което да работи за вас “, споделя Лин Антоан, доктор от Хартфордшир.
Задайте си въпроса - какво всекидневие ще ви подхожда и го следвайте.
Бъдете деликатни и не се наранявайте. Но до момента в който вършиме упражненията, които ви изнасят от стола, било то разпъване, разходка из къщата или танцуване на зумба във вашия хол, няма от какво да се притеснявате, обобщава Антоан.

3. Погрижете се за работното си място
„ Не е нужно да купувате стол от 1000 кг, само че не трябва да седите прегърбени и на дивана “, споделя Крис Марти.
Трябва съществено да помислите за подреждането на работното си място, само че не забравяйте, че мебелните компании се интересуват от продажба на скъпо съоръжение, тъй че се пробвайте да избегнете ненужни разноски.
Понякога е задоволително да вземете възглавница, с цел да се издигнете на стол или да поддържате долната част на гърба. Евтин офис стол ще се оправи с това. Монтажът за преносим компютър повдига екрана до равнището на очите, тъй че не е нужно да накланяте глава и да гледате надолу от самото начало, изключително по време на дълги видео диалози. Допълнителна клавиатура също е потребна.

Лин Антоан поучава да се свържете с вашия шеф: доста компании дават на чиновниците си оборудването, належащо за работа от у дома.
Ако вършите работа, седейки на дивана, уверете се, че краката ви допират пода и използвайте възглавница, с цел да поддържате долната част на гърба.
Стоящите бюра също са ефикасни, споделя Крис Марти. Трябва обаче да редувате стоенето и седенето, като постоянно вдигате очи от монитора на компютъра си.
Ако нямате подобен, някои специалисти оферират да поставите преносимия компютър си на дъска за гладене.
4. Погрижете се за съня си
Не можете да си визиите най-лошите условия за проблеми с гърба, споделя професор Ашли Джеймс. От една страна, пандемията лимитира опциите за спорт, а от друга, усилва терзанията за здраве, работа, обучение на децата и доста други.
Невъзможно е да се даде точна цифра, само че доста проблеми с гърба са породени от нервно напрежение и безпокойствие, изяснява Ашли Джеймс. В здравно отношение проблемите с гърба са биопсихосоциални. Ситуацията се утежнява от зимния интервал, когато доста хора имат влошено въодушевление и самочувствие.

Хората се пробват да се провиснал по разнообразни способи. На някои им оказва помощ пилатес и йога. Но един от най-ефективните способи за справяне със напрежението е сънят. Хигиената на съня ще помогне за възстановяване на качеството му.
Трябва да намалите потреблението на кафе следобяд и вечер, да си лягате и да се събуждате едновременно. Британската здравна система поучава да се заобикалят електронни устройства към час преди лягане, с цел да не се усложнява процесът на заспиване. Изкуствената светлина пречи на производството на мелатонин, хормон, който предизвиква унесеност.
Според доста проучвания синята светлина от екрана е най-опасна за съня ви, макар че по-топлите цветове, да вземем за пример когато активирате " нощен режим " на телефона си, могат да бъдат също толкоз нездравословни.
5. Упражнение на работното място
Специалисти от Британското общество на физиотерапевтите са създали редица елементарни извършения за разпъване, които могат да се извършват постоянно за облекчение на болката и болките в ставите. Тези извършения са чудесни за хора, които работят от у дома и са заседнали.
Разтягането на гърдите и краката, позата на лотос и лицевите опори на стената включват разнообразни мускулни групи. Няма идеална позиция, споделят специалистите и те предлагат непрекъснато да бъдете в придвижване.
Това е добра вест за милионите хора, които страдат от мускулни болки всеки ден. Можете да контролирате обстановката. Можете да се справите сами, без да разчитате на другите ", споделя Марти.


Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР