Милиардерът Уорън Бъфет прогнозира още банкови фалити в бъдеще, но

...
Милиардерът Уорън Бъфет прогнозира още банкови фалити в бъдеще, но
Коментари Харесай

Бъфет прогнозира още банкови фалити

Милиардерът Уорън Бъфет предвижда още банкови банкрути в бъдеще, само че успокои вложителите, че не трябва да се тормозят от това. Инвестиционната легенда Уорън Бъфет има вяра, че в бъдеще може да има още банкови банкрути, само че вложителите в никакъв случай не би трябвало да се тормозят.

Не сме над банковите банкрути, само че вложителите не са в рецесия “, изясни създателят на капиталовия холдинг Berkshire Hathaway пред CNBC.

Сривът на Silicon Valley Bank и Signature Bank предишния месец – вторият и третият максимален банков банкрут в историята на Съединени американски щати – провокира изключителни избавителни дейности от страна на регулаторите, които поддържаха всички депозити във банкрутиралите кредитори и предоставиха спомагателен механизъм за финансиране на проблематичните банки.

„ Оракулът от Омаха “ сподели, че някои от „ глупавите “ неща, които банките вършат от време на време, са станали разкрити през този интервал, в това число несъответстващи активи и пасиви, както и подозрително счетоводство.

Банкерите са били изкушавани да вършат това постоянно “, сподели Бъфет.

Той разясни, че някои банкери ще продължат с това държание и това ще изложи на риск някои акционери.

Но 92-годишният вложител сподели, че е имало непотребен боязън и суматоха по отношение на загубата на парите на вложителите, когато системата е настроена да пази депозитите на цялата нация.

Банките в никакъв случай не са коствали на федералното държавно управление и стотинка. Обществото не схваща това “, сподели Бъфет. „ Никой няма да загуби пари от депозит в американска банка. Това няма да се случи... не е нужно да превръщате едно неуместно решение на мениджърите в паникьосване на цялата нация на Съединените щати за нещо, за което те не би трябвало да се паникьосват “.

Той акцентира, че е извънредно значимо банките да запазят доверието на обществеността, а те могат да изгубят това доверие за секунди, както беше очебийно в неотдавнашния гърмеж.

Бъфет е бил бял рицар за проблематични банки в предишното. Известно е, че той се притече на помощ на Goldman Sachs с парични вливания от 5 милиарда $ след банкрута на Lehman Brothers през 2008 година През 2011 година Бъфет инжектира 5 милиарда $ в обсадената Bank of America в огромна демонстрация на религия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР