Формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски на Република България

...
Формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски на Република България
Коментари Харесай

Учението на НАТО „Ramstein Legacy-2024“ започна от учебен полигон „Корен“

Формированията за противовъздушна защита от Сухопътните войски на Република България започнаха присъединяване си в огромното обучение на НАТО „ Ramstein Legacy-2024 “ . Учението, което ще продължи до 14 юни, се организира на територията и във въздушните пространства на България и Румъния.

Сухопътните войски на България вземат участие в учението с формирования, въоръжени със зенитно-ракетен комплекс „ ОСА “ . В допълнение към тях, в маневрите са включени и формирования от Военновъздушните сили на България, оборудвани със зенитно-ракетен комплекс „ КУБ “. Многонационалната бойна група на НАТО в България също взема присъединяване с портативни зенитно-ракетни комплекси „ Стингър “, които бяха предислоцирани на образователен полигон „ Корен “ през вчерашния ден. Управлението на всички тези формирования ще се реализира от развърнат Групов действен център, ситуиран на територията на полигона.

В рамките на учението от 11 до 13 юни на зенитния полигон на Военновъздушните сили „ Шабла “ ще се проведат стрелби. В тях ще вземат участие формированията за противовъздушна защита от Сухопътните войски, които ще показват своите качества за пукотевица с портативни зенитно-ракетни комплекси. Тези стрелби ще дават опция за изпитване и възстановяване на координацията и успеваемостта на противовъздушната защита в действителни условия.

Учението „ Ramstein Legacy-2024 “ е от сериозно значение за подсилване на груповата защита и съдействие сред съдружниците в НАТО , като в същото време дава опция на българските въоръжени сили да показват и усъвършенстват своите качества за отбрана на въздушното пространство на страната и на Алианса.

17 години след присъединението на България към Европейски Съюз: Положителни ли са измененията за българите? 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР