Поради наличието на сериозни нарушения, изборите в Община Пазарджик са

...
Поради наличието на сериозни нарушения, изборите в Община Пазарджик са
Коментари Харесай

Касират изборите в Пазарджик заради хора на ПП-ДБ?

Поради съществуването на съществени нарушавания, изборите в Община Пазарджик са пред угрозата да бъдат касирани, научиха наши източници.

Във връзка с Дело №313 - МИ от 30.10.2023г. се е провело отваряне и наново броене на бюлетини от локалните избори в Община Пазарджик. Според източниците, в огромна част от секциите има съществени нарушавания, които включват незачетени преференции, годни бюлетини маркирани като невалидни и противоположното. В част от секциите маркираните като невалидни бюлетини се оказаха безусловно нови и чисти, а на гърба им  липсват печати. В друга част от бюлетините няма диря от отделяне на отрязъка, който наподобява рязан с ножица.

Запознати разясняват, че това е дело на представители на ПП-ДБ, които имат надзор над администрацията в Община Пазарджик и пространствата, в които се складират изборните материали. Същите разясняват, че още след встъпването в служба на кмета Куленски, от неговия екип са желали да обезпечат нови избори за общински съветници, с цел да могат да си подсигуряват повече представители в локалния парламент.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР