Микаела Шифрин завоюва своята 77-та победа в кариерата в Световната

...
Микаела Шифрин завоюва своята 77-та победа в кариерата в Световната
Коментари Харесай

Невероятната Микаела Шифрин с победа №77 в кариерата си

Микаела Шифрин завоюва своята 77-та победа в кариерата в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто победи в супергигантския слалом в Санкт Мориц (Швейцария). Американката направи своите удари в първия и третия бранш на трасето, в които бе най-бърза.

Тя стигна до финала с време от 1:13.62, с което победи с 0.12 секунди Елена Куртони, която в петък завоюва скъсеното втурване в швейцарския курорт. Трета на подиума се качи французойката Роман Мирадоли, която приключи на 0.40 зад Шифрин.

Мишел Гизин бе най-хубава от швейцарките през днешния ден, като тя финишира на крачка от подиума, изоставайки с 0.17 от Мирадоли. София Годжа, която още веднъж започва макар травмата в лявата ръка от петък, финишира на пето място, с пасив от тъкмо 0.60 секунди то победителката.

Олимпийската шампионка в дисциплината от Игрите в Пекин по-рано тази година Лара Гут-Бехрами имаше разочароваща конкуренция на домакински сняг, в която тя финишира на осмото място. Корин Зутер, която победи в първото супер-г за сезона в Лейк Луис (Канада) преди две седмици също разочарова пред родна аудитория и приключи едвам 15-та.

В генералното класиране за Световната купа отпред с 575 точки е Шифрин, втора с 470 е Годжа, а тройката с 376 затваря Уинеди Холденер, която през днешния ден финишира на споделена 21-ва позиция с норвежката Кайша Викхоф Лий. 

В дисциплината лидерка с актив от 120 пункта е Куртони, следвана от Зутер със 116 и Шифрин и Рагнхилд Мовинкел от Норвегия, които имат по 100 точки.

Сезонът в Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите продължава в Земеринг (Австрия) на 27 декември с отсрочения от Зьолден великански слалом. Освен това в австрийския курорт ще се организира още един великански слалом на 28 декември, както и типичен слалом на 29 декември. Следващите скоростни стартове ще бъдат чак след месец в Санкт Антон (Австрия), където на 14 и 15 януари ще се проведат едно втурване и един супергигантски слалом.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР