Mercedes е поредната западна компания, която окончателно напуска Русия. Базираната

...
Mercedes е поредната западна компания, която окончателно напуска Русия. Базираната
Коментари Харесай

Mercedes-Benz напуска Русия

Mercedes е следващата западна компания, която дефинитивно напуща Русия. Базираната в Германия компания спря производството и износа за Федерацията при започване на март, само че в този момент разгласи, че се отдръпва напълно от този пазар, като продава на локален вложител дяловете в своите дъщерни сдружения, написа Военновъздушни сили News. По-рано този месец това направиха Nissan, Toyota и Renault.

Nissan претърпя загуба от 700 млн. $, като съобщи бизнеса си на съветско държавно дружество против 1 паунд, съгласно известията.

Харалд Вилхелм, основен финансов шеф на Mercedes, означи, че напускането на съветския пазар няма да се отрази върху облагите на компанията.

Решението идва, откакто доста западни компании се отдръпнаха от Русия по-рано през годината, в това число Starbucks, McDonald`s и Coca-Cola.

Други автомобилни компании, измежду които Jaguar Land Rover, General Motors, Aston Martin и Rolls-Royce, стопираха доставките още в първите месеци на войната. Много други неотложно преустановиха активността си в Русия. Беше извънредно, че Mercedes не го последва, разяснява Джеймс Баггот, основен редактор на индустриалния уеб страница Car Dealer Magazine. „ Русия беше рентабилен пазар за производителите на първокласни коли като Mercedes преди войната.Особено с коли, като офроудър G Wagen и S класа, доста известни измежду нейния хайлайф. Може би компанията се е надявала на бързо разрешаване на спора. А в този момент, когато това наподобява малко евентуално, мениджмънтът ѝ най-сетне е решил да се отдръпна вечно “, добави журналистът.

„ Основният приоритет на Mercedes-Benz в Русия бе да се изпълнят отговорностите към съветските клиенти и да се запазят работните места ”, посочи основният изпълнителен шеф Наталия Королева.

9 558 автомобила Mercedes са продадени в Русия от януари до септември, което е спад от 72,8% по отношение на година по-рано, по данни на Асоциацията на европейския бизнес (AEB).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР