Меката зима и започването по-рано на курортния сезон във Финландия

...
Меката зима и започването по-рано на курортния сезон във Финландия
Коментари Харесай

С 40% скочи броят на исканията за ипотечен заем

Меката зима и започването по-рано на курортния сезон във Финландия усили с 40% броят на молбите за разпределяне на ипотечен заем през април тази година по отношение на същия месец на предходната. Желанието на множеството клиенти е да купят или построят извънградска къща, без значение от пандемията от ковид. Ръст има и в междинната сума на заема, които финландците желаят да изтеглят – от 70 000 EUR тя към този момент е 90 000 EUR. Продажбата на извънградски къщи е повишена с 30% през този април по отношение на същия месец на 2019 година

„ В момента пазарът страда от недостиг на оферти, защото търсенето доста надвишава предлагането. Дори сега клиентите са подготвени да придобият къща без личен частен плаж “, споделят анализатори.

В необятния диапазон от 150 000 EUR до 300 000 EUR варират цените на къщите край крайбрежията на езерата или морето на Финландия. Най-скъпите обекти са в провинция Уусимаа, където междинната стойност е 137 000 EUR. Ваканционните парцели в Пирканмаа са по-евтини – 86 000 EUR. В Южен Саво през първото тримесечие на тази година цените са се нараснали с 40% на годишна база, като са достигнали междинни равнища от 106 000 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР