Международният олимпийски комитет препоръча спортистите от Беларус и Русия да

...
Международният олимпийски комитет препоръча спортистите от Беларус и Русия да
Коментари Харесай

МОК препоръча състезателите на Беларус и Русия да участват в състезания под неутрален флаг

Международният олимпийски комитет предложи спортистите от Беларус и Русия да одобряват безпристрастен байрак, с цел да вземат участие още веднъж в интернационалните надпревари, откакто това им беше неразрешено поради съветската инвазия в Украйна.
На първо място, спортисти с съветски или беларуски паспорт би трябвало да се съзстезават единствено като самостоятелни неутрални спортисти. Второ, не се позволяват тимове от Беларус и Русия. И трето, спортисти, които интензивно поддържат войната, не може да се състезават.
Томас Бах, президент на МОК

Препоръката не важи за Летните олимпийски игри в Париж следващата година, за които ще бъде взето решение по-късно. След началото на войната - Украйна и други близо 40 страни желаеха спортистите от Беларус и Русия въобще да бъдат допускани до Олимпиадата.

Предложението на Международния олимпийски комитет беше обявено, откакто повече от 300 състезатели по фехтовка приканиха организацията да се придържа към глобите против спортисти от Беларус и Русия, тъй като присъединяване им в интернационалните надпревари би било " пагубна неточност ".

Редица страни, измежду които Полша и Чехия, подлагаха на критика издадената от Олимпийския комитет рекомендация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР