Международният концерн Stellantis напредва на европейския пазар. Както показва статистиката,

...
Международният концерн Stellantis напредва на европейския пазар. Както показва статистиката,
Коментари Харесай

Stellantis изпревари Tesla по продажби на електрически автомобили в Европа

Международният тръст Stellantis напредва на европейския пазар. Както демонстрира статистиката, през първата половина на 2022 година корпорацията e съумя.d да продаде повече електрически транспортни средства от Tesla и към този момент диша в гърба на Volkswagen Group.

Според данни на Dataforce, Stellantis е продал 105 413 електрически транспортни средства в Европа, до момента в който Tesla е продала единствено 78 277 автомобила. Volkswagen Group към момента е пред останалите със 116 307 единици.

Най-продаваната електрическа кола от Stellantis в Европа е Fiat New 500, която с изключение на всичко друго се трансформира и в най-популярната електрическа кола в Европа въобще. Това е първи път от края на 2020 година, до когато Tesla безусловно бе окупирало тази купа.

Новият Fiat 500 се трансформира и в най-продаваната електрическа кола в Италия и Германия. Като втора най-важна електрическа кола на групата може да се назова субкомпактният хечбек Peugeot e-208, който се трансформира в най-продаваната електрическа кола във Франция.

Не би трябвало обаче да забравяме, че растежът на продажбите на електрически транспортни средства Tesla в Европа се забави на фона на карантинните ограничавания в Шанхай, Китай, където се създават седани Model 3 и кросоувъри Model Y за експорт в Европа. Не доста положителните резултати бяха отразени и в бавната работа на новия цех в Берлин, който сглобява кросоувъри Model Y от март тази година.

Според някои специалисти Tesla в Европа ще успее да си върне позициите през третото тримесечие на тази година и да възвърне водачеството си във всички класове, а общото предложение на американски електрически коли ще доближи до 200 000 екземпляра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР