Международния валутен фонд (МВФ) публикува последния си редовен доклад "Перспективата

...
Международния валутен фонд (МВФ) публикува последния си редовен доклад "Перспективата
Коментари Харесай

МВФ предупреди за нови рискове пред световната икономика

Международния валутен фонд (МВФ) разгласява последния си постоянен отчет "Перспективата пред международната стопанска система ", съгласно който за 2017 година икономическият растеж в света е бил 3.8% и е най-ускореният през последните 7 години. За тази и идната година световният растеж се чака да бъде 3.9%. За Китай цифрите ще бъдат 6.6% за тази и 6,4% за идната година.

Морис Обстфелд удостовери наклонността за напредък на международната стопанска система за момента и в кратковременен проект. Според него, устойчивото повишаване в Еврозоната, Япония, Китай и Съединени американски щати, изключително ускореното нарастване на търговията са съдействали за мощното възобновяване на международната стопанска система. В отчета не се трансформират упованията за растежа на китайската стопанска система, и се покачват малко прогнозите за икономическия растеж в Съединени американски щати и Еврозоната.

Обстфелд обаче предизвести, че сегашните търговски търкания могат да влошат обстановката и прикани съответните страни да не стартират комерсиална война.

Фондът показва, че без значение от разхлабената парична политика на огромните стопански системи, която спомага за икономическия напредък в света в кратковременен проект, дълготрайното поддържане на ниски лихви може да докара до уязвимостта на финансите и да предизвиква земетресения и опасности за растежа. В съпоставяне с предходния отчет от октомври предходната година, съгласно Фонда краткосрочните опасности пред международната финансова непоклатимост са се повишили малко, до момента в който средносрочните остават високи. Експертите на МВФ правят оценка три казуса като източник на накърнимост: оценката на рисковите активи остава висока, разрастващите се пазари и страните с ниски приходи могат да бъдат наранени от неочакваното стягане на финансовите условия в света, а в банките отвън Съединени американски щати съществуват структурни проблеми, свързани с противоречие на ликвидността в долари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР