Министърът на финансите Валери Белчев подписа учредителния договор на Международната

...
Министърът на финансите Валери Белчев подписа учредителния договор на Международната
Коментари Харесай

България вече е пълноправен член в групата на Световната банка

Министърът на финансите Валери Белчев подписа учредителния контракт на Международната асоциация за развиване (МАР), с което страната ни стана нейният 174 член.

" За мен е чест да положа подписа си под Учредителния контракт на МАР, с което се отваря нова глава в партньорството ни със Световната банка. Днешното събитие е добър образец за мощното ни съдействие с Банката. Радвам се, че България към този момент е пълновръстен член на всички организации от Групата на Световната банка ", съобщи министър Белчев по време на церемонията.

Подписването на учредителния контракт е последната стъпка за завършване на процедурата по участие на страната ни в Международната асоциация за развиване. МАР е основана през 1960 година и добавя активността на Международната банка за възобновяване и развиване, като подкрепя най-бедните страни посредством даване на заеми при субсидиарни условия, безплатни помощи и техническа помощ, а също по този начин се ангажира с облекчение на дълг по линия на разнообразни начинания.

Международната асоциация за развиване е една от петте институции, част от Групата на международната банка. Останалите са: Международната банка за възобновяване и развиване, Международната финансова корпорация, Агенцията за многостранно гарантиране на вложенията и Международния център за разрешаване на капиталови разногласия.

България към този момент е пълновръстен член на всичките пет организации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР