Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) публикува във вторник доклад

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) публикува във вторник доклад
Коментари Харесай

МААЕ със 7 препоръки за Запорожката АЕЦ - Свят

Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласява във вторник отчет за обстановката в Украйна в окупираната от Русия атомна електроцентрала Запорожие (ЗАЕЦ). Докладът съдържа седем рекомендации.

Препоръка 1: МААЕ предлага стрелбата по и наоколо до централата да бъде неотложно прекъсната, с цел да се избегнат по-нататъшни вреди върху централата и обвързваните с нея уреди, за сигурността на обслужващия личен състав и за поддържане на физическата целокупност, поддържаща безвредна и сигурна работа.

Препоръка 2: МААЕ предлага системата за физическа отбрана да се реализира в сходство с плана и лиценза и да се подсигурява непрекъснатото действие на системите за сигурност и сигурност и работата на системите и оборудването в АЕЦ. Това постанова премахването на транспортните средства от зоните, които биха могли да попречат на действието на системите и устройствата за сигурност и сигурност.

Препоръка 3: МААЕ предлага да се възвърне подобаваща работна среда, в това число фамилна поддръжка за оперативния личен състав. Освен това, защото операторът носи съществена отговорност за нуклеарната сигурност и сигурност, той би трябвало да може да извършва задачата си с ясни линии на отговорност и пълномощия.

Препоръка 4: МААЕ предлага резервирането на външните електропроводи, както е проектирано, да бъде възобновено и налично когато и да е и всички военни действия, които могат да окажат влияние върху енергийните системи, да бъдат прекъснати.

Препоръка 5: МААЕ предлага всички заинтригувани страни да се ангажират и да допринесат за обезпечаването на ефикасни верижни доставки за непрекъсната нуклеарна сигурност и отбрана на електроцентралата във всевъзможни условия, в това число безвредни транспортни коридори, като употребяват при нужда програмата и поддръжка от МААЕ

Препоръка 6: МААЕ предлага (1) да се отрепетират функционалностите за реагиране при изключителни обстановки и (2) готовността би трябвало да бъде възобновена посредством постоянни образования, ясни вериги за взимане на решения и елементарно налични средства за връзка и логичстична поддръжка.

Препоръка 7: МААЕ предлага да се обезпечат надеждни и спомагателни средства и канали за връзка, в това число интернет и/или сателитна съгласуваност с всички външни организации, нужни за безвредната употреба на оборудването.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР