Международен екипаж, включващ американския астронавт Тери Въртс и руския летец-космонавт

...
Международен екипаж, включващ американския астронавт Тери Въртс и руския летец-космонавт
Коментари Харесай

Руски космонавт и американски астронавт ще чупят световния рекорд по облитане на Земята със самолет

Международен екипаж, включващ американския астронавт Тери Въртс и съветския летец-космонавт Генадий Падалка, възнамерява да сложи нов международен връх по скоростно облитане на Земята със аероплан, който ще прекоси северния и южния полюс, съобщи ТАСС. Това бе оповестено на уеб страницата Arstechnica.com.

Полетът ще бъде осъществен с реактивен аероплан Gulfstream G650ER (Гълфстрийм Джи 650 И Ар), който ще излети на 9 юли от галактическия център "Джон Кенеди " във Флорида, Съединени американски щати. Той ще прелети над северния полюс и ще кацне за дозареждане с гориво в столицата на Казахстан Нур Султан. Там към екипажа ще се причисли Генадий Падалка, с който Въртс по-рано е работил в границите на експедиция до Международната галактическа станция.

Следващото кацане ще е на остров Мавриций в Африка, а по-късно следва нескончаем полет над южния полюс до град Пунта Арена в Чили. Оттам екипажът ще се върне във Флорида на 11 юли.

След полета новият връх ще бъде регистриран от Международната авиационна федерация. Въртс възнамерява да снима документален филм за полета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР