Между 1902 г. и 1962 г. пътническият влак, известен като

...
Между 1902 г. и 1962 г. пътническият влак, известен като
Коментари Харесай

Историята на най-известния влак в света и къде може да се позовите в него?

Между 1902 година и 1962 година пътническият трен, прочут като " най-известният трен в света " и " обичаният трен на известни хора ", се движи от Ню Йорк до Чикаго за по-малко от 20 часа. От холивудски актриси като Мерилин Монро до медийни магнати като Уолт Дисни, влакът 20th Century Limited се грижи за елита в обществото.

Влакът пътува сред Ню Йорк и гара LaSalle Street в Чикаго, Илинойс. Жп компанията New York Central Railroad (NYC) откри 20th Century Limited като конкуренция на Pennsylvania Railroad, ориентирана към висшата класа в града.

20th Century Limited беше е главният трен на New York Central и е рекламиран като " Най-известният трен в света ".Пътниците на влака даже вървят по специфичен червен килим до влака.

След прекъсването на влака през 1967 година, циркови актьори заплащат по 1 $ на вечер, с цел да живеят в него. В началото на 90-те години United Railroad Historical Society на Ню Джърси купува два от историческите вагони и ги възвръща като възстановява предходната им популярност.

От юни до ноември реставрираните вагони са прикрепени към задната част на трен Amtrak, пътуващ по река Хъдсън от гара Пен до Олбъни, Ню Йорк, споделя Business Insider.
 Това е най-дългият пътнически трен в света - той пътува из швейцарските Алпи
Това е най-дългият пътнически трен в света - той пътува из швейцарските Алпи

Швейцарска жп компания сложи връх за най-дълъг трен - близо 2 километра

Билетът за " първа класа " включва четиристепенно меню, приготвено от готвача " на борда ", както и неограничени количества бира и вино. По-достъпни билети са са място в " Tavern Lounge ", където се сервират сандвичи и разядки на шведска маса.

Оригиналният трен на 20th Century Limited също е пътувал по река Хъдсън, по тази причина прозорците на вагона за проектирани особено с тези гледки. Задната част на вагона предлага една от най-хубавите гледки към двете страни на релсите.

По време на обяда на влака всеки пасажер има опция да се запознае с другите пасажери на борда. Вагоните за хранене в действителност бяха съществена атракция за изданието на влака от 1948 година За разлика от множеството влакове, 20th Century Limited е оборудван с дребна изцяло функционираща кухня.

В спалния вагон зад кухнята са ситуирани две дребни спални с двуетажни кревати, където спят четиримата чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР