Има много неща в Египет, които се появяват за първи

...
Има много неща в Египет, които се появяват за първи
Коментари Харесай

Древната цивилизация, изключително силна в управлението на природните и човешките ресурси

Има доста неща в Египет, които се появяват за първи път в човешката история, изпреварвайки с епохи другите цивилизации. Именно това го прави неповторим. Според относителното развиване на науката, обществото и страната, редицата административни нововъведения, върховите и до през днешния ден достижения в строителството и архитектурата, както и хидромелиоративното земеделие, Древен Египет е същински пионер на човешката цивилизация.

Това може да се каже и по повод неговото удивително за времето си високо равнище на развиване в изкуството, религията и митологията. Древен Египет е считан за най-развитата и най-богатата цивилизация, живяла в миналото на Земята.

Повечето хора са сюрпризирани от обстоятелството, че монотеизмът - вярата в един Бог, е препоръчан за първи път от египетския фараон Ехнатон. Или да вземем за пример мумифицирането. Никой и до момента не е напреднал толкоз надалеч по този въпрос като Древен Египет. За тази цел е била основана цяла просвета.
 Снимка 604136
Източник:

Да вземем и египетската митология. Нито една митология не е толкоз богата, колкото древноегипетската. Дори популярните гърци, друга развита антична цивилизация, са признавали почитали Древен Египет. Гръцките историци постоянно са твърдели едно и също: ние получихме нашата цивилизация от Египет. Всеки грък е желал да наблюдава произхода си от египтяните.
 Новата столица на Египет за близо $60 милиарда
Новата столица на Египет за близо $60 милиарда

Първата фаза към този момент е приключена

Египет се е възползвал даже от пустинята

Нещо повече, пустинята е била неговата защитна отбранителна линия. Египтяните са били извънредно положителни в ръководството на естествените и човешките запаси. Те са основали 365-дневен календар, стройни и релативно обективни административни и данъчни системи, механизми за техния надзор и доста други принадлежности, нужни с цел да оцелеят и да процъфтяват цивилизациите.

Техните математици са били толкоз изкусни, че огромните гръцки представители на " царицата на науките ", като Талес и Питагор, са учили в Египет. Египтяните са постигнали забележителен, скокообразен прогрес в математиката, геометрията, счетоводството и данъчната система, металургията, астрономията, писането и медицината.

Те са изобретили хирургически принадлежности, паста за зъби, часовници, козметика, папируса, мумифицирането, товарната рампа, плуга, мелницата и редица други неща, които след тях човечеството употребява с епохи. А египетското изкуство е едно от най-хубавите и впечатляващите, най-яркото и колоритното в човешката история.
 Десет впечатляващи открития от Древен Египет, за които би трябвало да знаете
Десет впечатляващи открития от Древен Египет, за които би трябвало да знаете

Древните цивилизации обаче са оставили след себе си сбирка от артефакти и руини, които към момента въодушевяват любопитните пътешественици
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР