Пътят, който трябва да извървиш, за да превърнеш стоматологичната професия

...
Пътят, който трябва да извървиш, за да превърнеш стоматологичната професия
Коментари Харесай

Денталната практика като бизнес модел и мястото на застраховките в стоматологията

Пътят, който би трябвало да извървиш, с цел да превърнеш стоматологичната специалност в сполучлив бизнес е дълъг и сложен и нормално е обвързван с взимането на огромни бизнес заеми от банките. Това съобщи в студиото на Money.bg доктор Гълъбица Спахиева, която е стоматолог зъболекар и притежател на две дентални клиники в София.

" Пътят е извънредно сложен, тъй като в България да правиш бизнес е мъчно. Мисля, че съвсем всички институции се пробват да съсипят бизнес, вместо да му оказват помощ. Особено при медицинскаа процедура, инситтуциите, които те ревизират са двойно като количество ", разяснява доктор Спахиева.
 Снимка 280350
Източник:

Въпреки компликациите, тя съумява да отвори две клиники по дентална медицина в София в рамките единствено на две години. От 7 години е професионален стоматолог, а от 4 години менажира личните си клиники.

" Това стана със съдействието на банките, с отпущането на заеми. И несъмнено с огромно предпочитание, тъй като това да имам лична клиника беше толкоз огромно още от студентските ми години. В момента имам екип, който работи за мен, само че все пак работя по 12 часа дневно. "
 Във Варна отваря порти най-голямата частна дентална клиника в Европа
Във Варна отваря порти най-голямата частна дентална клиника в Европа

Тя ще има потенциала да обслужва няколко хиляди пациенти годишно

Застраховките в стоматологията като опция на Здравната каса

Д-р Спахиева работи както със Здравната каса, по този начин и със застрахователни фондове. Казва, че пациентите със здравна застраховка, която покрива и стоматологични услуги стават от ден на ден. Проблеми обаче не липсват.

" Много огромен проблем съгласно мен е това, че Здравната каса не дава това на пациентите, което би трябвало да им се поставя като на едни европейски жители. Хората, да кажем за пломба получават 50 лв., което е извънредно незадоволително. "

Практиката на стоматоложката демонстрира, че от ден на ден от нейните пациенти разполагат с в допълнение здравно обезпечаване, което покрива разнообразни дентални лекувания.

" Обикновено тези застраховки са поемани от компаниите, в които хората работят. Надявам се, че от ден на ден компании ще оферират такива застраховки, тъй като това е грижа за чиновниците. Всеки човек, несъмнено, може и самичък да си направи такова обезпечаване ", изяснява доктор Спахиева.

Според нея обаче работата със застрахователните компании у нас също не е на задоволително положително равнище, тъй като връзката е сложна. Въпреки това вървим в вярната посока.

Д-р Гълъбица Спахиева поучава всички хора да вървят на профилактичен обзор при ортодонт един път на 6 месеца. Така сигурно ще дават доста по-малко пари за дентално лекуване.

Може да видите целия диалог във видеото!
 Бившият ортодонт, който стана един най-младите милиардери в Южна Корея
Бившият ортодонт, който стана един най-младите милиардери в Южна Корея

Той е основател на сполучливо приложение за финансови услуги
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР