Мечтата на всеки изпъден от някоя партия политик да остане

...
Мечтата на всеки изпъден от някоя партия политик да остане
Коментари Харесай

ОЧАКВАНО: Партията на Руди Гела спихна

Мечтата на всеки изгонен от някоя партия политик да остане във властта със своя лична групировка при Радостин Василев ще претърпи цялостен провал. Сдружение „ Силна България ”, което някогашният министър се закани да трансформира в политическа партия, е на път да остане мъртвородено, откри инспекция на „ Уикенд ”.

След първичния напор от позвънявания към координаторите на сдружението – някогашният народен представител Деян Петков и подчинената на Василев адвокатка Ива Николова, сега никой не се интересува от основаването на структури в страната, откриването на офиси и даже от регистрацията на партията на ексминистъра, фамозен с прозвището Руди Гела.

Заради летния сезон, неналичието на симпатизанти и спадналия рейтинг на Гела в Народното събрание, все по-малко хора се интересували от бъдещето на „ Силна България ”. Координаторите, които имат за задача да ангажират деятели, записали се да поддържат партията по телефона, не виждали причина да звънят, с цел да им раздават задания, тъй като водачът съвсем е изоставил концепцията си за нов политически план.

Реклама

Партията няма нито една конструкция, основана в страната, нито пък е почнала действия за регистрация в съда. От екипа на Радостин Василев издадоха за „ Уикенд ”, че това също ще сътвори проблем, защото определеното от някогашния състезателен началник име на партията се дублира едно към едно с неправителствената организация „ Силна България ”.

Тя е учредена още през 2000 година. Според адвокати ще е мъчно да се запише и партия под това име, макар че законът категорично акцентира, че две партии не могат да имат дублиращи се названия, само че не споделя нищо за Неправителствени организации.

Затова и част от малцината симпатизанти на Радостин Василев, най-вече някогашни депутати от Плевен, зависещи от благоволението му, били на мнение, че сякаш драмата с дублажа на имената е просто мотив да се протака учредяването на партията и тя изобщо да не се сътвори.

През пролетта координаторът Ива Николова не отхвърли, че Радостин Василев има упоритости даже да учреди „ Силна България ” в НДК с голям човешки запас, само че през днешния ден сходна фантазия е изцяло невъзможна. „ Силна България ” няма нито уебсайт, нито публични лица за контакт с изключение на водача и двамата му координатори. Дори слуховете, че президентът Радев се огледал във Василев за да го подкрепя партийно, към този момент не въодушевяват симпатизантите и се следи сериозен отлив от почитателите в обществените мрежи.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР