Мартин О‘Нийл подаде оставка начело на Република ИрландияСелекционерът на Република

...
Мартин О‘Нийл подаде оставка начело на Република ИрландияСелекционерът на Република
Коментари Харесай

Мартин О‘Нийл подаде оставка начело на Република Ирландия

Мартин О‘Нийл подаде оставка отпред на Република Ирландия
Селекционерът на Република Ирландия Мартин О‘Нийл се отдръпна от националния тим след пет години отпред. Причината зад оставката на експерта е серията от незадоволителни резултати в последните срещи на отбора, които доведоха до отпадането от шампионата Лига на нациите. Бившият управител на Селтик и Лестър, който размени на поста Джовани Трапатони през 2013 година, напусна по взаимно единодушие, като с него си потегли и асистент треньорът Рой Кийн. О‘Нийл изведе Република Ирландия до осминафиналите на Евро 2016, като реализира и влиятелни победи над Германия и Италия по време на 55-те си мача отпред на представителния отбор.

В добавка, ирландците играха и плейоф за класиране на Мондиала в Русия през тази година.,,От името на Футболната асоциация на Ирландия, бих желал да благодаря на Мартин, Рой и целия останал щаб за работата с тима на Република Ирландия през последните пет години “, съобщи президентът на асоциацията Донал Конуей.,,С Мартин отпред ние преживяхме чудесни вечери на стадион,,Aviva ”, както и в Лил, Виена и Кардиф – това бяха фантастични върхови точки в ирландския футбол “, приключи той.

През 2018 година Ирландия завоюва единствено един път в девет изиграни срещи – триумф против Съединени американски щати през юни. Отборът не се е разписвал в формален мач от 11 септември. Лошата поредност на отбора доближи до нулевото тъждество с Дания в Орхус, което изхвърли състава от по-нататъшно присъединяване в шампионата Лига на нациите. Предстои да бъде определен нов ментор на представителния отбор. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР