Маратонът на Ню Йорк – едно от най-великите спортни състезания

...
Маратонът на Ню Йорк – едно от най-великите спортни състезания
Коментари Харесай

Необикновено сърце


Маратонът на Ню Йорк – едно от най-великите спортни надпревари в света. Върховно тестване на тялото и духа. За своите 52 години живот, тази епична конкуренция се е трансформирала в знак на успеха. Но не на успеха, която се мери в часове, минути и секунди. И не на успеха, която се материализира със златен орден върху врата на някой, пресякъл пръв финала.



Маратонът на Ню Йорк е знак на успеха на индивида над самия себе си. Защото на този свят не съществува по-разтърсващо възприятие от това да прескочиш стените, които самичък си иззидал и да преодолееш страховете, които те стискат за гърлото нощем.



Над 50 000 застанали на старт от 131 страни от всички краища на земното кълбо. 47 839 публично финиширали. Това гласи сухата статистика от тазгодишното издание на маратона на Ню Йорк. И още: 15 933 чужденци, приключили сполучливо дистанцията от 42,195 км.



И измежду тях, един българин с неизмеримо сърце.

За Добри Добрев, присъединяване в Ню Йорк сигурно е сбъдната фантазия. Това е едвам третият му маратон (за първи път бяга на маратона в София, а през лятото взе участие и на фамозния маратон в Берлин – б.а.). Той има присъединяване и в Ironman триатлона – една негова отколешна пристрастеност.

„ За да участваш на маратона в Ню Йорк, би трябвало да те изтеглят от лотарията. Такива са разпоредбите и за останалите огромни маратони: в Лондон, Токио, Берлин, Чикаго и Бостън. Желаещите са няколко десетки пъти повече от потенциала на събитието. Един другар, с който тичаме маратони, ми сподели, че се е записал за Ню Йорк. Записах се и аз. Мен ме изтеглиха, него не…късмет! “ , споделя Добри и прибавя:



„ Ще запомня Ню Йорк с невероятната организация. Как мислите се провежда събитие с над 50 хиляди участници в един от най-заетите и интензивни градове в света? Ще го запомня и с атмосферата: нямаше нито един метър, в който да няма хора да те поддържат. Викат за всеки участник, свирят, пеят, честват. “



За да бягаш над 42 км по лично предпочитание , в която и да е точка на планетата обаче е повече от ясно, че сърцето ти би трябвало да бие по-лудо от ритъма на средностатистическия жител на света. В случая с Добри това важи повече от всеки път, а повода надалеч не е само в шампионския му дух.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР