Една от съществените задачи на Европейската патентна конвенция е да

...
Една от съществените задачи на Европейската патентна конвенция е да
Коментари Харесай

За какво служат европейските патенти?

Една от значителните задания на Европейската патентна спогодба е да обезпечи отбрана на вашите изобретения. Самата процедура по издаване на е характерна от позиция на това, че на първо място е належащо да се вземат под внимание някои особености, които се отнасят до подготовка на документите, които следва да се показват във ведомството, правене на експертиза както и съблюдаване на съответните процедури. Като изключително улеснение дефинират притежателите на изобретения издаването на патент от общността. Преди всичко става въпрос за единна система, която е уеднаквена, улесняваща изискванията за отбрана и използването ѝ. Защо се нуждаете от европейски патент за изобретението си и какви са изгодите от това да имате по-широкообхватна отбрана е тематиката на днешната обява.
Кой издава такива патенти?
Доста са въпросите, които вероятно пораждат при търсене на решение за отбрана и патентоване на изобретения, които да имат много по-широк териториален обсег. Тук идва ролята на Европейското патентно ведомство, чиято основна роля е точно в това да бъдат уеднаквени процедурите за страните членки на съюза и конвенцията за даване на правна рамка, гарантираща отбрана на труда ви.

Като цяло изобретателите, които към този момент имат опцията да се възползват от услугите на патентната институция споделят, че този централизиран метод за вписване на изобретения и много ефикасен съгласно:

Пестенето на време;

Максимално улеснена процедура за подаване на заявка;

Доста по-приемлив от финансова позиция вариант;

Доста необятен териториален обсег на приложение на патента.

Възможностите, които имате във връзка с подаването на поръчка в ЕВП се свързват това, че разполагате с достъп до единна електронна платформа, в която могат да се подават документите за издаване на патент. Освен това имайте поради, че имате право попълването на документите да бъде на един от трите публични езика – британски, френски или немски, което същ се приема като едно изключително облекчение за изобретателите.
Срокове за протекция
Преди да пристъпите към подаване на поръчка за издаването на такива европейски патенти е належащо да се запознаете с изискванията, при които те могат да ви дават нужните права във връзка с вашето откритие. Срокът, който се ползва е за 20 години, считано от дата на подаване на поръчката.

Съветваме ви при предпочитание да употребявате единната система право да се консултирате с специалисти, които имат опит в правенето на документи и подаване на електронни поръчки в ЕВП. Това са извънредно значими моменти, които биха ви икономисали много време, нерви и старания. Риска да се проточи регистрирането на интелектуална благосъстоятелност е значителен, което изисква да се употребяват такива услуги, които биха ви подсигурили капацитет за обезпечаването на отлични условия за успеваемост, улеснение, точност и сигурност в подготовката и детайлното попълване на поръчката и пакета документи, които следва да визиите.

Определено това, което ви подсигурява по-ниски разноски и загуба на време са:

Консултантски услуги от одобрена фирма;

Екип, който разполага с специалисти по европейски патенти и различен вид интелектуална собственост;

Гарантиране на правна отбрана при необходимост;

Изрично съблюдаване на процедурата по заявяване на европейски патенти и други.

Освен това екипите консултанти спомагат и във връзка с това да се изготви правилна експертиза, която би била определяща за това да бъде публикуван европейски патент. Вижте още по тематиката за.
Цени на услугите
Представителството и съдействието за правене на документи е платена услуга, от която всеки откривател може да се възползва. Що се отнася точно до това да се спести време и старания несъмнено си коства да изберете професионални услуги.

Съобразно спецификата на изобретението и набора от услуги, които включва издаването на такова уверение за интелектуална благосъстоятелност и цените варират. Експертите дават самостоятелни предложения на своите клиенти предвид на това да могат и двете страни да останат задоволени от крайния резултат.

Повече информация по отношение на цените, листата с услуги и териториален обсег на употреба на правна отбрана можете да намерите в уеб страницата на.

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР