Манчестър Сити изпревари Манчестър Юнайтед в класацията за най-стойностен клуб

...
Манчестър Сити изпревари Манчестър Юнайтед в класацията за най-стойностен клуб
Коментари Харесай

Манчестър Сити изпревари Юнайтед по стойност

Манчестър Сити изпревари Манчестър Юнайтед в класацията за най-стойностен клуб в британското футболно състезание, сочи изследване на Центъра за състезателен бизнес на университета в Ливърпул.

Шампионите са оценени на 2.364 милиарда английски лири, с 385 милиона повече от предходната година, до момента в който "червените дяволи " са изгубили 376 милиона и към този момент "струват " 2.087 милиарда лири поради по-високите заплати и по-ниския доход.

Интересно е, че цената на водещите шест тима в Англия съставлява 3/4 от общата за Висшата лига, до момента в който Бърнли е седми в класацията и е разказан като "най-разумно водения клуб чисто финансово ". Като цяло клубовете от елита са оценени на 14.7 милиарда лири, което е с 1.6 % по-малко от миналогодишната сума.

Двата тима от град Манчестър са единствените, които надвишават цената от 2 милиарда лири в изследването на университета. Тотнъм (1.837 милиарда лири), Ливърпул (1.615 милиарда) и Челси (1.615) бележат растеж в това отношение, а на противоположния полюс е Арсенал (1.368 милиарда) поради отсъствието на тима от Шампионската лига. Тези шест клуба сформират 73 % (10.9 милиарда лири) от общата стойност на 20-те клуба, като Бърнли е седми и на съвсем 1 милиард зад Арсенал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР