Малко преди 19:30 в София шествието в защита на правителството

...
Малко преди 19:30 в София шествието в защита на правителството
Коментари Харесай

Шествието блокира Цар Освободител, водят го министри

Малко преди 19:30 в София шествието в отбрана на държавното управление блокира придвижването по бул. " Цар Оавободител " и се насочи към Народното събрание, с цел да се причисли към демонстриращите там. Хората пред Народното събрание посрещнаха шествието с бурни овации.

В столицата към 18 часа стартира поредицата от демонстрации в поддръжка на ръководещата коалиция, оповестени за първите три дни от седмицата. Кулминацията им е в сряда - денят, в който ще се гласоподава вотът на съмнение.

Сваленият от поста ръководител на Народното събрание предходната седмица Николай Минчев се причисли към стачкуващите до постройката на президентството дружно със заместника си Мирослав Иванов. Министърът на превоза Николай Събев също се появи, бил поканен от другари.



" За бъдещето на България " против подмяната на изборния избор събра стачкуващи и във Варна, сподели в репортаж Би Ти Ви. Според малкия екран уредници са симпатизанти на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия. Присъстват народни представители и общински съветници.

Протест против възможното събаряне на кабинета " Петков " се провежда пред Народното събрание и във вторник вечерта, като още от обяд са оповестени и няколко контрапротеста, свикани от " Възраждане ", Вътрешна македонска революционна организация и други извънпарламентарни организации.

Днес Министерството на вътрешните работи разгласи, че стартира инспекция поради изявления в обществените мрежи, призоваващи към ескалация на напрежение по време на оповестените митинги. Целта е да се открият хората, които приканват към противоправни дейности, като от Министерство на вътрешните работи прецизираха, че инспекцията ще обхване всички планувани събития.



Снимки: Агнеса Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР