Малко от българите успяват да намерят места на алтернативни полети,

...
Малко от българите успяват да намерят места на алтернативни полети,
Коментари Харесай

​Близо 100 българи останаха във Франкфурт заради отменен полет в неделя

Малко от българите съумяват да намерят места на различни полети, множеството, обаче, остават без превоз до София и без информация.

Лъчезар Благоев е един от пасажерите, блокирани във Франкфурт. Прибира се довечера с полет, гратис обезпечен от компанията.
Лъчезар Благоев, пасажер: " Отседнали сме при един от хората, който също беше на полета, който работи тук и има квартира. Тъй като ние дойдохме тук на отмора, знаете по какъв начин е като се върви на отмора, не можеш да изхарчиш света, със строго закрепен бюджет, само че той беше завършил, защото чакахме към този момент да сме в България ".
Друг от пасажерите - Кръстьо Белев пътува 400 км с кола чартърен, с цел да закупи от друго летище нов билет за полет към София.

Кръстьо Белев, пасажер: " Във вторник, рано сутринта, тръгнахме, на обяд бяхме в Меминген и с малко забавяне успяхме да се приберем. След 48 часа. Заминахме сякаш за 3 дни, стояхме 5.
От компанията ни изпратиха формалната си позиция - разясняват, че полетът Франкфурт - София е бил анулиран, поради тежките метеорологични условия. Но на всички пасажери е препоръчана финансова отплата или гратис запазване на различен полет. Според пасажерите, обаче, в началото компанията не им е съдействала по никакъв метод.

Лъчезар Благоев, пасажер: " Те не направиха и не предложиха никакъв тип отплата. Най-голямата болежка действително беше неналичието на всевъзможен тип информация. Те оставиха ужасно доста хора на произвола на ориста и тия хора не знаеха какво да вършат ".
Недоволните пасажери са събрали подписка с имената на близо 100 души. Някои от тях към този момент са наели и юристи и ще потърсят правата си от компанията.


Съвети по какъв начин да си търсим правата при анулиран полет

Много хора ще пътуват за празниците, ето какви са правата на пасажерите при анулиран полет:
Игнат Арсенов - Европейски потребителски център: Компенсацията, която ни дължи една самолетната компания при проблеми с полета, е персонална и никой няма да ни обезщети непринудено, в случай че не сме пуснали тъжба. Ако е анулиран или ни е отхвърлен достъп на борда надлежно ние имаме право на обезщетение в замисимост от дистанцията на съответни яполет, а в случай че закъснението е по-голямо още веднъж имаме същото право на обезщетение, под по-голямо забавяне имаме поради над 3 часа.
Компанията би трябвало да предложи избор - дали да пътувате и да получите отплата в 7-дневен период или да продължите с различен полет, което да е гратис.
Игнат Арсенов - Европейски потребителски център: Когато казусът е провокиран отвън контрола на самолетната компания каквито са значителни снеговалежи и т.н тогава самолетната компания не дължи допълнителнот опарично обезщетение само че това не значи, че не дължи нищо на пасажера.
В този случай имаме право да получим безвъзмездна храна, питиета, превоз и хотел. Сигнали за проблеми с самолетни компании може да се подадат през онлайн платформите или посредством уеб страницата на Европейския потребителски център.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР