Макс Верстапен подаде своята заявка за победа в днешната квалификацията

...
Макс Верстапен подаде своята заявка за победа в днешната квалификацията
Коментари Харесай

Верстапен изпревари Хамилтън в последната тренировка

Макс Верстапен подаде своята поръчка за победа в днешната квалификацията преди утрешната Гран При на Австрия, откакто даде най-хубавото време в последната свободна подготовка на „ Ред Бул Ринг “.

С време от 1:04.591 водачът в международния шампионат бе с над половин секунда по-бърз от дуото на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън, които бяха надлежно с 0.538 и 0.686 по-бавни от водача на Ред Бул. Резултатът на Хамилтън обаче бе от неговата втора по скорост обиколка в границите на сесията, защото най-хубавата му бе изтрита поради овакантяване на границите на трасето в последния завой. Изтритото достижение на британеца бе с 0.403 по-слабо от рекордното на Верстапен.

Четвърти в подреждането в края на последния час за подготовка остана Пиер Гасли от Алфа Таури, който бе с 0.003 по-бавен от Хамилтън. На изненадваща пета позиция се класира представителят на Алфа Ромео Антонио Джовинаци, който бе с 0.754 по-бавен от Верстапен. На единствено две хилядни зад италианеца остана първият водач на Ферари Карлос Сайнц, а зад испанеца се подреди вторият водач на Ред Бул Серхио Перес, който бе с 0.805 по-бавен от своя съотборник.

Единственият по-сериозен случай в хода на последната свободна подготовка от втория следващ спортен уикенд на „ Ред Бул Ринг “ бе дело на Юки Цунода, който загуби надзор над своя болид Алфа Таури в предпоследния завой и за малко не се удари в стената до трасето. Освен японеца и Никита Мазепин също имаше една екскурзия в зоната за сигурност на четвърти завой като сходно на Цунода, руснакът съумя да опази своя Хаас от огромни вреди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР