Макларън Хонда се оказа единственият отбор, който гласува против запазване

...
Макларън Хонда се оказа единственият отбор, който гласува против запазване
Коментари Харесай

Макларън гласува против по-голямата перка от акула за 2018


Макларън Хонда се оказа единственият тим, който гласоподава срещу опазване на огромния похлупак на мотора, прочут като „ опашка на акула “. Това се случи на среща на Стратегическата група във Формула 1 тази седмица. Тимът от Уокинг упорства през идващия сезон да се вкара по-малка версия на въпросния детайл.

От ФИА са последователи на огромната акулска опашка, тъй като върху нея ще може да се изписва в по-голям размер номера на водача, тъй че колата да бъде по-лесно разпознаваема за публиката. По принцип имаше консенсус върху подробните правила за 2018, по които тимовете към този момент построяват дизайна на болидите си, само че Макларън на процедура постановиха несъгласие на „ опашката “, тъй като за смяна би трябвало да има цялостна поддръжка от всички.

Решението на британския отбор усложнява нещата за тези тимове, които към този момент са развили дизайн, включващ по-голям похлупак на мотора. Ерик Булие загатна, че Макларън следват личните си ползи, и в това няма нищо учудващо. Според тях по-малка акулска опашка ще открои повече задното крило.

Някои от тимовете към този момент показаха възмущение от това развиване на нещата. Изпълнителният шеф на Форс Индия Отмар Шафнауер откри несъгласие в претекстовете на Макларън: „ Макларън настояват, че желаят задното крило да се откроява повече, само че това няма по какъв начин да стане, тъй като то в този момент е прекомерно ниско. “ Шафнауер добави още, че това е главната причина да не се вижда името на спонсора, а не „ акулската опашка “. Тя закрива задното крило единствено при избран ъгъл, само че не и фронтално. На процедура ниско разположеното задно крило отрязва доста огромна зона за спонсорите.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР