Македонците са ни приятели, братовчеди, стринчовци, лелинчовци, балдъзи, колежки, близки

...
Македонците са ни приятели, братовчеди, стринчовци, лелинчовци, балдъзи, колежки, близки
Коментари Харесай

6 начина да ударим по едно рамо на Македония

Македонците са ни другари, братовчеди, стринчовци, лелинчовци, балдъзи, колежки, близки на сърцето, сътрудници по бизнес, братя по оръжие... Също като нас и те имат европейски път, европейски упоритости. 
По историческо стичане на събитията ние сме член на Европейски Съюз от съвсем 14 години и в този момент сме в състояние да оказваме помощ или да пречим на Северна Македония в устрема ѝ да се поевропейчи като нас - или даже като самите европейци! 
И по този начин си я караме - ту оказваме помощ на дребната сестричка и сключваме пактове за взаимопомощ, ту я пъдим грубо, когато излизаме в квартала с европейски батковци по наша си работа. 
В двустранните ни връзки с Македония има доста чугунени глави и от двете страни на границата - те несъмнено няма да уврат скоро, тъй като чугунът увира постепенно. Но в случай че поставим благородни старания, може пък някои глави от по-податлив материал да реагират с нараснала адекватност.
Ето и 6 стадия в удрянето на другарското ни рамо към тенджерата с бавноувиращи глави.
***
1. Отец Тиквоний Банкянски да им напише " История Славеномакедонская ". Той най-малко въображение има. Такава История ще им извърти, че друга няма да погледнат. То и в " История Славеноболгарская " има много свободни съчинения, само че си е свършила работата за времето, а днес я тачим като национална реликва, тъй като от тази книга стартира българското Възраждане. А Отец Тиквоний ще напише на македонския четец: " О ти, благоразумний по рождение, заради что самичък се спъваш по пътя за Европа! Ела да целунеш пръстена, стой да гепиш история и незабавно че те уредим в Европа, там величайшо ме благоуважават! "
2. Средец. Да им демонстрираме Средец вместо междинен пръст. Наскоро македонски публицист пита премиера Зоран Заев не му ли идва да покаже междинен пръст на българите след нашето несъгласие за македонските договаряния с Европейски Съюз. Заев отговори, че му идва, само че няма да демонстрира такива пръсти, тъй като това е контрапродуктивно, няма изгода. Въпреки тази похвална въздържаност на македонския премиер - междинните пръсти се размахват интензивно и двустранно от македонци към българи и назад. А ние дано опитаме на междинния пръст да отговорим със Средец. Вежди Рашидов ще им демонстрира разкопки на феодален итонг и свои статуи, ужким изровени от древността, когато към този момент е бил фамозен ваятел. Да ги надцакаме с легенди. 
3. Да им подобрим и култивираме сексизма, тъй като със сегашните си обноски македонците са неинтегрируеми. " Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз! " - съобщи първият ни посланик Екатерина Захариева в отговор на грубия език на македонските медии. (Захариева бе наречена " кучка " от шефа на Македонската осведомителна агенция; Заев уволни оскърбителя.) Затова би трябвало да противопоставим на това варварско държание друго, по-цивилизовано и мулти-култи-сексистко, като да вземем за пример мачото Борисов, чийто сексизъм не е някакъв селско-балкански, а вселенски и в същото време кърджалийски. 
4. Да спрем да им продаваме български паспорти. Който го държи тоя бизнес, да го приключи по македонска линия и братята макета ще се принудят да смекчат тона, с цел да се европеизират по-бързо и да покачат цената на своите си родни македонски документи за идентичност. Но както написа и в " История Македоно-Болгарская " - хората, които са развили бизнес, мъчно се отхвърлят непринудено от него. Вариант е бизнесът с паспортите да се даде на някоя потвърдена калинка, която да го съсипе без да желае - и от това да произтекат удобните интеграционни процеси. 
5. Най-накрая да им разбираем смешката за Батман от Прилеп. Македонците не я схващат, тъй като името на града си те свързват с всякакви прилепвания, а не с животното прилеп, което те назовават лилjак. Само на румънски думата за прилеп е сходна - liliac. Въобще тая мишка на Балканите и в околните езици има напълно разнообразни имена. На гръцки е нихтерида, на сръбски е слепи миш, на съветски летучая мышь, на украински кажан, на словенски нетопир, на албански лакурия ната, на турски яраса. Ако успеем да разбираем на македонците за какво е смешно, че Батман е македонец от град Прилеп, те ще си отворят очите и ще прогледнат за своите ползи. 
6. Да забравим предишното, да гледаме към бъдещето, когато ще се състои Ар македон - последната борба сред Господ и Сатаната съгласно Откровението на Йоан. Древният рид Тел Мегидо, прочут в наши дни като Армагедон, е арената, където за финален път ще се счепкат Доброто и Злото. Този рид съгласно античните трудове се намира на пътя сред Дамаск и Египет, което би трябвало да е някъде към Вардара, съгласно нас. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР