Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски определи вчерашните действията

...
Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски определи вчерашните действията
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Македония: Действахме европейски на границата с България - Свят

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски дефинира вчерашните дейностите на силите на реда на граничния пункт с България като образец по какъв начин " работи една европейска полиция ".

В събота Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево-Деве Баир " беше затворен за искащите да преминат границата, с цел да се поклонят пред саркофага на Гоце Делчев в Скопие. Трима българи бяха арестувани при опит да влязат в Македония, беше им наложена санкция от по 300 евро и възбрана да влизат в страната три години..

Хората, пробвали да влязат в страната в събота, са спирани на граничния пункт с аргумента, че системата не работи, тъй като няма ток. " След като пристигнахме на границата разбрахме, че системата на пункта от страна на Северна Македония не работи. Пет часа границата беше затворена ", изясни Виктор Стоянов от фондация " Македония ".

" Искам да поздравя и да отдам признанието си за професионализма и отдадеността на всички елементи на Министерство на вътрешните работи за извънредно добре свършената оперативна работа при гарантирането на сигурността при честването на рождения ден на Гоце Делчев ”, написа Спасовски във Facebook. 

Вътрешният министър добавя, че " както пред гроба на великия Делчев в храма „ Св. Спас ”, по този начин и на граничните пунктове, македонската полиция бе на висота на своите задания и сполучливо се оправи с това събитие от най-висша степен от позиция на сигурността - типичен образец по какъв начин работи една полиция от европейско равнище ".

Спасовски благодари на жителите, медиите и новинарите, които са показали схващане и по допустимо най-професионалния метод са съдействали за почтено честване на великия Гоце Делчев.



Вчера Външното ни министерство дефинира отношението на Македония като " ".

" Има информация за упражнено принуждение от страна на граничните управляващи на Северна Македония. Същевременно в Скопие беше изработен извънредно неочакван, само че несполучлив опит да се ограничи числеността на българската публична делегация по време на нейното поклонение в църквата „ Св. Спас ", оповестиха също от Министерство на външните работи в събота.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР