Македонската опозиция настоява външното министерство на страната да покаже позиция

...
Македонската опозиция настоява външното министерство на страната да покаже позиция
Коментари Харесай

Македонската опозиция чака отговор за Слави Трифонов

Македонската съпротива упорства външното министерство на страната да покаже позиция след предлагането на Слави Трифонов за решение на въпроса с България, заяви Канал 5.

Въпросът беше издигнат при започване на седмицата. Тогава създателят на „ ИТН “ разгласи условия за постигането на съглашение.

Той съобщи, че такова може да има, в случай че Европейски Съюз допусне българската страна в Шенген и бъдат вдигнати американските визи. Последва коментар на заместител – ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ Александър Николовски.

Повтаря се позицията, че съглашение би трябвало да бъде съобразено с изискванията, признати от македонския парламент. Посочва се, че държавното управление приема изявлението на Трифонов като персонална позиция.

От там не считат, че там не считат, че то ще повлияе на договарянията. Опозицията упорства, че е недопустимо да не последва отговор от външното министерство на страната.

Очаква се скоро да бъде договорна среща на българския министър председател с новия министър председател на Северна Македония, щом държавното управление бъде утвърдено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР